term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:40546
category_3 #e62e2e

Rakott krumpli sietősen serpenyőben

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Rakott krumpli sietősen serpenyőben

Myreille - Publikálva:

Csupán 3 hozzávaló és minimális munka és kész a rakott krumpli. Na jó, a hamis rakott krumpli, de ennyi csalás bármikor belefér egy sietős napon.

Rakott krumpli sietősen serpenyőben (Fotó: Myreille)

Rakott krumpli sietősen serpenyőben (Fotó: Myreille)

  Hozzávalók 2-3 személyre: 3-5 krumpli egy darab kolbász (dekára nem tudom, de úgy 10-15 centis darab) 1 kis pohár tejföl (esetleg még egy kevés olaj és só) A kolbászt felkarikázom és egy jó teflon serpenyőben átsütöm. Ha száraz a kolbász és nem akar zsírt ereszteni, akkor öntök alá egy kis olajat. Amíg a kolbász sül, megpucolom a krumplit, majd elfelezem és a kolbászra szeletelem. kb. 2 mm vastag szeleteket vágok. Átkeverem, ha nem túl fűszeres a kolbász, akkor megsózom a krumplit, öntök alá fél deci vizet és lefedem. 20 perc alatt puhára fő a krumpli, de közben rá-ránézek, nehogy leégjen. Ha eltűnik a víz, pótlom, de a végén kicsit elpirítom, lesütöm a krumplit, az jót tesz az ízének. Amikor keverem összes is törik a puha krumpli, de közben sült részek is kialakulnak. (Már a gondolatra összefut a nyál a számban.) A tányéron bőségesen teszek rá tejfölt.
Gyors, finom, egyszerű. Én imádom! (Fotó: Myreille)

Gyors, finom, egyszerű. Én imádom! (Fotó: Myreille)

Tipp: Ha a gyerekek nincsenek itthon, és csak magamnak és a férjemnek főzöm, akkor a tejfölbe keverek egy gerezd zúzott fokhagymát is. Tarts a moksha.hu-val minden nap, iratkozz fel a hírlevélre is!  

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra