Tipikus esete a “semmiből főzzünk valami finomat”-nak és nem is igazából az én receptem, hanem anyukámé.

Pirított kínai kel ropogós morzsával és tejföllel/Fotó: Myreille
Pirított kínai kel ropogós morzsával és tejföllel
Csak 5 hozzávaló: 1/2 kínai kel 1-2 félszáraz zsemle vagy ugyanennyi szelet félszáraz kenyér tejföl olaj só A félszáraz pékárút nagyobb darabokra vágom és robotgépben, szárazon morzsásra darálom, majd forró serpenyőben kevés olajjal aranybarnára pirítom. A kínai kel a tetejétől haladva feldarabolom. Az elején 2-3 centis csíkokat vágok, a végén, ahol a levélnyelek vannak már csak 1 centiseket. Forró serpenyőben a kínai kelt átmelegítem, átpirítom, picit meg is sózom. Ez kb. 5 perc. Azonnal lehet enni: tányérra szedem a kínai kelt, megszórom morzsával, meglocsolom tejföllel – és nem szabad vele várni, mert gyorsan kihűl, ráadásul a forró kínai kel és morzsa mellett a tejföl hideg, de így a legfinomabb.