Tele a net céklás hummusz receptekkel, de én másra vágytam: céklahummuszra, amiben nem csak mutatóban van cékla és az íze ugyanolyan lenyűgöző, mint a színe.
![Cékla-dió-feta hummusz csicseriborsó nélkül/Fotó: Myreille](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2017/10/cekladiofetahumus00.jpg)
Cékla-dió-feta hummusz csicseriborsó nélkül/Fotó: Myreille
Csak 5 hozzávaló
3 db cékla 1 kis fej lilahagyma 6 dkg dió 6 dkg feta tengeri só
A céklákat megpucoltam, felkockáztam és jénaiba pakoltam a megpucolt és negyedbe vágott lilahagymával. Öntöttem alá fél deci vizet és 180 fokos sütőben (légkeverés, alsó-felső sütés) 70 percig sütöttem.
![Őszi színek a Panasonic robotgépben/Fotó: Myreille](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2017/10/cekladiofetahumus01.jpg)
Őszi színek a Panasonic robotgépben – Tesztelésre kaptam a robotgépet és a legjobb késes aprító, amivel eddig dolgoztam. Persze, kismillió funkciót tud, de nekem ez a kedvencem, meg az, hogy úgy elkrémesíti a fagyott banánt is, hogy a vége krémes fagyi./Fotó: Myreille
![Vitaminbomba: cékla-dió-feta hummusz csicseriborsó nélkül/ Myreille](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2017/10/cekladiofetahumus05.jpg)
Vitaminbomba: cékla-dió-feta hummusz csicseriborsó nélkül/Fotó: Myreille