élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:184
post ID:6572
category_184

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Füstös-répás szendvicskrém

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Füstös-répás szendvicskrém

Vidra - Publikálva:

Nálunk rögtön elsőre függőséget okozott. A tippet Bódog haverjának gazdájától kaptam, össz-szomszédi pálinkatesztelés közben; a recept egyszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy több pohár többféle pálinka után, több nappal később is emlékeztem rá, miből áll. Szomszédasszonynak bemondásra elhittem, hogy remek kombináció a sárgarépa és a füstölt sajt, ma pedig bruttó 3 és fél perc alatt meg is csináltam a krémet. Biztos, hogy nem utoljára. A komoly hozzávalólista a következő: amennyi répa, annyi füstölt sajt (nyilván nem darabra, hanem dekára) 5-6 gerezd fokhagyma (ez 25+25 dekás mennyiséghez ment) fűszer ízlés szerint (leginkább bors és kevés só) nagyon kevés majonéz és/vagy tejföl, A füstölt sajtot lereszeled/ledarálod, a répával ugyanígy jársz el, ezeket összekevered a szétnyomott fokhagymával, és annyi majonézzel/tejföllel, hogy az egész kenhető krémmé álljon össze. Sima kenyérrel se lehet rossz, mi pirítósra kenve kattantunk rá. Egy nagyon hasonló pirítósra való: répasaláta, no meg a jó öreg tojáskrém.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra