élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:184
post ID:51223
category_184

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Za’atarral (zatarral) fűszerezett labneh (labna)

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Za’atarral (zatarral) fűszerezett labneh (labna)

Myreille - Publikálva:

A za’atart írják zatarnak, zaatarnak, a labneh-t labnanak és sohasem tudom eldönteni, hogy friss sajt vagy “görög joghurtból készült vajkrém”, de egyszerűen imádom.

Za'atar labneh vagy zatar labna vagy zaatar labneh/Fotó: Myreille

Za’atar labneh vagy zatar labna vagy zaatar labneh/Fotó: Myreille

Kaptam egy kis zacskónyi za’atart (zaatart) és persze, hogy először labneh-be (labnaba) kevertem. A za’atar testes, a zöldfűszerektől friss, a szezámmagtól pedig diós aromával rendelkező fűszerkeverék. Remekül illik húsokhoz, labnehoz és én annyira rákaptam, hogy túróhoz is keverem. (Túrót, tejfölt, sót, za’atart összekeverek mellék paradicsomot, jégsalátát és kígyóuborkát vágok és már kész is a tökéletes és gyors reggeli.)

Za'atar labneh vagy zatar labna vagy zaatar labneh/Fotó: Myreille

Za’atar labneh vagy zatar labna vagy zaatar labneh/Fotó: Myreille

A labneh-hoz azonban kell egy éjszaka.

Za’atar labneh

900 g görög joghurtot összekeverek egy 1 csapott teáskanál sóval és 1 csapott teáskanál za’atarral. A keveréket pelenkavászonnal bélelt, tálra állított szűrőbe öntöm, a ráteszek némi nehezéket (én egy nagy követ szoktam) és egy éjszakára hűtőbe teszem. A joghurt veszít a nedvességéből, besűrűsödik és átjárja a za’atar illata. Teljesen naivan először csak egy doboz görög joghurtból készítettem za’atar-os labneh-t, ám a családom jelezte, hogy ilyen kis adagokkal ne szúrjam ki a szemüket. Mondjuk, nem is nekik készítettem, hanem magamnak, mert én imádom a legjobban.

Összegzés
recipe image
Recept
Za'atarral (zaatarral) fűszerezett labneh (labna)
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra