élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:55927
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

A legjobb padlizsánkrém, amit valaha készítettem

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A legjobb padlizsánkrém, amit valaha készítettem

Myreille - Publikálva:

A za’atar megváltoztatta az életem és én ezt kicsit se bánom. Ezzel a fűszerrel lesz tökéletes a padlizsánkrém is.

A legjobb padlizsánkrém, amit valaha készítettem - Padlizsánkrém za'atarral és tahinivel/Fotó: Myreille

A legjobb padlizsánkrém, amit valaha készítettem – Padlizsánkrém za’atarral és tahinivel/Fotó: Myreille

Egy gondolat a za’atarról

Hogyan is élhettem eddig za’atar (zaatar, zatar) nélkül miközben az egyik legtökéletesebb fűszerkeverék. Egyszerre friss zöld és vastag, olyan karaktere van, amely remekül kapcsolódik azokhoz az ízekhez, amiket nagyon kedvelek.

Mivel rákattantam a za’atarra és ajándékba kapott készleteim vészesen fogytak, utánpótlást kerestem. Ugyanolyan színűt nem találtam, az összetevőkről pedig fogalmam se volt, mert egy jeruzsálemi piacról érkezett, kis zacskóban, mindenféle felirat nélkül. Végül a legkönnyebben elérhető za’atart választottam utánpótlásnak a Saba Habib Za’atart és a padlizsánkrém is ezzel készült.

Padlizsánkrém za’atarral és tahinivel

Hozzávalók: 3 közepes padlizsán 1 evőkanál tahini 2 evőkanál görög joghurt 1 teáskanál za’atar 1 gerezd fokhagyma

Padlizsánkrém za'atarral és tahinivel/Fotó: Myreille

Padlizsánkrém za’atarral és tahinivel/Fotó: Myreille

A padlizsánokat hosszában kettévágom, vágott felükkel sütőpapírral bélelt tepsire fektetem, villával megszurkálom, majd  190 fokra melegített sütőben 40 percig sütöm. Ezután a padlizsánok krémes belsejét egy tálba kaparom. Mivel szeretem a héját is, a puha részekből is teszek a tálba.

A padlizsánokhoz teszem a többi hozzávalót, a tahinit, a joghurtot, a za’atart, a zúzott fokhagymát és a sót, majd botmixerrel az egészet kémesre mixelem. A sóval érdemes óvatosan bánni, mert a za’atarban is van só.

Én önmagában is imádom, de ropogós, sós, tortilla chips-szel még tökéletesebb.

Recepteket za’atar (zaatar)-hoz itt találsz!

Összegzés
recipe image
Recept
A legjobb padlizsánkrém, amit valaha készítettem
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra