élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:45200
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Maradékkonyha: Narancsos-mazsolás kenyérfelfújt

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Maradékkonyha: Narancsos-mazsolás kenyérfelfújt

Myreille - Publikálva:

Nem tudok lejönni a kelt tészta-narancs-mazsola kombóról, de nem állok neki zsemlét sütni, ha két napja 4-5 kifli és zsemle várja jobb sorsát.

Narancsos-mazsolás kenyérfelfújt (Fotó: Myreille)

Narancsos-mazsolás kenyérfelfújt (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 4-5 kifli vagy zsemle (vagy vegyesen kifli, zsemle és kenyér, amit nem ettünk meg frissen) 2 dl tejszín 4 dl tej 2-3 tojás 1 narancs héja 1 marék mazsola 6-7 dkg cukor 20 g vaníliás cukor 2 evőkanál szórócukor kb. 2 dkg margarin a forma kikenéséhez A kifliket felkarikázom (a zsemlét és a kenyeret felkockázom). A tojásokat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Felöntöm tejszínnel és tejjel, belereszelem a narancs héját és alaposan összekeverem. A tojásos-tejes keverékbe keverem a feldarabolt kifliket, zsemléket, kenyereket és 10 percig állni hagyom. Újra összekeverem, beleszórom a mazsolát és elkeverem. Kivajazom a sütőformát, beleöntöm a masszát, majd megszórom a tetejét szórócukorral. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm.
Maradékkonyha: szikkadt kifliből, zsemléből és kenyérből isteni desszert. (Fotó: Myreille)

Maradékkonyha: szikkadt kifliből, zsemléből és kenyérből isteni desszert. (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra