Egy tészta, két recept – Mazsolás-narancsos zsemle

Myreille

Zsombor kedvence a narancsos-mazsolás zsemle, ami olyan, mint a kalács, de csak akkor jó, ha van a tetején szórócukor.

narancsoszsemle00

Az alaptészta ugyanaz, mint a pizzánál, tehát nincs benne se tej, se tojás, se vaj, mégis annyira finom, mint a kalács.

Hozzávalók

Az alap:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
nagy csipet só
1 evőkanál cukor
2,1 dl langyos víz
1 teáskanál napraforgó olaj

A plusz:
1 narancs reszelt héja
2 marék mazsola
kb. 4-5 evőkanál szóró- vagy sütőcukor
2 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál cukor

Ami a gyerekeim szerint tisztességtelen, de beleteszem:
2 teáskanál lenmag
1 evőkanál chia mag

A szórócukor kivételével mindent a keverőtálba szórok és a gépre bízom, hogy kidagassza. Ezután 12 egyenlő részre osztom a tésztát, zsemléket formázok, tetejükbe belenyomkodom a szórócukrot, majd 200 fokos sütőben (légkeverés mellett) pirosra sütöm.

narancsoszsemle02

Ui: A lenmag és a chia mag nem tesz hozzá se az ízéhez, se az állagához, csak azért teszem bele, mert úgy gondolom, hogy jót tesz nekünk, ha néha ilyeneket is eszünk. De a szuperélelmiszereknek kikiáltott dolgokat sohasem veszem túl komolyan.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra