term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:34131
category_3 #e62e2e

Menta, napsütés, Mojito – Helló nyár!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Menta, napsütés, Mojito – Helló nyár!

Myreille - Publikálva:

Alkohollal vagy szűz változatban nincsen kánikulai nap mojito nélkül. Szerencsére mentával is jól állunk, kiirthatatlan és csak nő, csak szaporodik a kertben.

mojito01

Mojito (Fotó: Myreille)

A mojito szentháromsága a citrom (vagy lime), a menta és a cukor. Tulajdonképpen egy nagyon finom citromos-mentás limonádé, amelyet felnőttek némi fehér rummal bolondíthatnak. A jég, a szóda valamint a szívószál  pedig szükséges a napernyő alatti üldögéléshez… Hozzávalók 3 dl-es pohárhoz (bár érdemes kísérletezni és megalkotni a saját tökéletes arányainkat) fél lime vagy citrom leve 1-2 karika citrom 1 púpos teáskanál cukor jég 3-4 mentalevél szóda felnőtt változatba kell még 5 cl fehér rum A mentaleveleket a cukorral meg kell gyötörni, hogy az illat és ízanyagok felszabaduljanak. Ezután mehet bele a citrom vagy a lime leve, a citromkarikák – esetleg a fehér rum -, mehet a kavarás, majd a jég és a szóda, majd megint kavarás és lehet kóstolni, ücsörögni, nézni, ahogy nő a fű, pontosabban a menta…
mojito02

Mojito (Fotó: Myreille)

mojito03

Mojito (Fotó: Myreille)

Kerti kisokos: A menta gyorsan és erőteljesen szaporodik. Kertbe akkor érdemes ültetni, ha egy nagy területet átengedünk neki. Ha kordában akarjuk tartani, akkor inkább cserébe, régi lábasba kell ültetni. Ne maradj le a hírlevél érdekességeiről, iratkozz fel most!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra