term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:89
post ID:35654
category_89

Magyar kaják angol szemmel, szájjal és kézzel

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Magyar kaják angol szemmel, szájjal és kézzel

Vidra - Publikálva:

Szerinted melyik a legtipikusabb magyar kaja? Mit ajánlasz mindenképp egy hozzánk látogató külföldinek? És egy külföldi mit ajánlana a magyar konyhából?

Nick Hilditch: Guide to Hungarian Food

Nick Hilditch: Guide to Hungarian Food

Nick Hilditch a magyar fazék mindkét fülénél állt már, így egyedi szemszögből ítélheti meg a hagyományosnak és tipikusnak tartott magyar ételeket. Először Nick rajzaival találkoztam, többek közt a magyar ételekről készített sorozatával, ami alapján gyanús lett, hogy nem egy tíznapos magyar utazás során gyűjtötte az élményeit. És amikor kiderült, hogy van még egy, egyedi humorral és stílusban készült rajzokkal teli oldala, ami Irkafirka névre hallgat, már elég biztosra mentem. Érdeklődő levelemre, melyben többek közt a somlói galuskát hiányoltam az ételrajzok közül, nagyon hamar válaszolt: ebből derült ki, hogy az angol illusztrátor és (néha) író több évet élt és dolgozott Budapesten, mi több, a felesége magyar, de a karrierje miatt visszaköltözött a brit szigetekre – és most, alig egy hónapja, újra itt él. Azt is elárulta, hogy az előételnek szánt kajarajz-kóstolóból még személyes kedvence, a bableves is hiányzik – persze sosem mondta, hogy ez egy befejezett projekt lenne…
Nick Hilditch: Guide to Hungarian Food

Nick Hilditch: Guide to Hungarian Food (részlet)

A lényeg, hogy az első adag képes magyar ételajánlóból A3 méretben minőségi, dedikált nyomatok is készültek azóta – Túró Rudival, kürtős kaláccsal, lángossal és még sok mással, jól felismerhető képekkel és viccesen akkurátus leírásokkal. Idegenből érkező vendégeknek, külhoni barátoknak és külföldön élő magyaroknak egyaránt különleges és hasznos ajándék lehet.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra