élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:3528
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Variációk morzsás sütire

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Variációk morzsás sütire

Myreille - Publikálva:

morzsasbirsalma

Egy alaprecept, több tucat variáció.

Morzsás süti: minden évszakban készíthető és a munka javát elvégzi a sütő. Kell bő fél kiló gyümölcs. Alma, körte, szilva, meggy, cseresznye, sárgabarack, szeder, rebarbara, éppen ami terem, lehet vegyesen is vagy mazsolával vagy aszalt gyümölccsel vegyesen, én most apukámtól birsalmákat kaptam. A gyümölccsel nincs más meló, mint kimagozni/közepes kockákra vágni és egy tűzálló tál aljára szórni. (Meghámozni egyetlen gyümölcsöt sem szoktam.) Kell még egyenlő mennyiségű liszt, cukor és vaj, és ezeket egy tálban össze kell morzsolni. (Csak ujjhegyekkel kell dolgozni és gyorsan. Gyerekek igen ügyesek ebben a feladatban.) Minél nagyobb darabok maradnak annál jobb, de ha nem az se baj. A morzsát a gyümölcsre kell szórni, majd addig sütni, amíg a tészta teteje aranybarna lesz. Én mostanság 8 dkg vaj, 8 dkg cukor és 8 dkg lisztből szoktam a morzsát csinálni és teszek bele egy csipet fahéjat is. A birsalmával pedig annyit trükköztem, hogy 15 perc alatt, kevés vízzel, letakarva elősütöttem, és csak utána szórtam rá a morzsát. Más gyümölcsök viszont egész könnyedén szétfőnek… Mivel a tészta igen édes, én savanykás gyümölcsökkel szeretem.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra