term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:
post ID:3503
category_3 #e62e2e

Jamie Oliver legjobb szakácskönyve

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jamie Oliver legjobb szakácskönyve

Myreille - Publikálva:

termeszetesen_jamie2 Már a tévéműsort is nagyon bírtam, cetlikre jegyzeteltem a recepteket és a cukkiniszezon után epedve vártam a céklaszezont. A cetliket rendre elvesztettem, de most itt a könyv: remek receptek nagyszerű tematikában, nyálcsorgató képekkel. Most éppen a póré időszakát élvezem. Némi gubancot okozhat, hogy a tévéműsor Jamie vidéki konyhája, a szakácskönyv pedig Jamie természetesen címen fut, pedig mindkettő a Jamie at Home, tehát ugyanaz a stílus, ugyanazok a receptek. Jamie Oliver koncepciója most nem volt más, mint bemutatni a vidéki élet sokszínű és irigylésre méltó gasztronómiáját. A kiskertben megtermelhető, illetve vidéken fellelhető alapanyagokat használta, répától a házi tojáson át a fácánig, plusz konyhakertészeti tippeket ad, hogy legyen miből főzni. Elég belelapozni a könyvbe és az ember lánya vidékre akar költözni, gumicsizmában járni az eső áztatta földet, ásni, magokat vetni, kapálni, leszüretelni a megtermelt zöldséget és gyümölcsöt, finomakat főzni és a családdal ebédelni. Főleg enni, mert a könyvet lapozgatva csorog az ember lányának a nyála, mintha egy éve nem evett volna egy tisztességeset. A Jamie természetesen kedvemre valószakácskönyv, sőt az egyik legjobban használható szakácskönyv. – Karácsonyi ajándéknak jó szívvel tudom ajánlani. – Jamie a recepteket évszakonként és fő alapanyagonként csoportosította, így amikor szezonja van egy-egy zöldségnek, tehát annyi van, mint a nyű, nem kell sokat töprengeni a felhasználáson. (Bárányt és rebarbarát kicsit nehézkes nálunk találni, de remélem, idővel változni fog.) Teljes és totális vidéki konyha, ám a receptgyűjtemény városban is igen hasznos, csak gyakran kell piacra menni. A könyvben vannak ötletek grillre és kemencére is. Ezeket a bérházban lehetetlen megvalósítani, de valami hasonlót könnyedén, egyébként pedig ugyanaz a tanulság: vidéken élni jobb. Nálunk eddig a csodás cukkini carbonara (134. o) a kedvenc, de nagy reményeket fűzök a ropogós és finom spárgás-burgonyás pitéhez és az olasz sonkás-spenótos lepényhez is. Neked melyik a kedvenc Jamie Oliver recepted?

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra