élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:51123
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Ajtar (achat, acar) – Pikáns ázsiai káposztasaláta

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Ajtar (achat, acar) – Pikáns ázsiai káposztasaláta

Myreille - Publikálva:

Pikánsan csípős, édes-savanyú káposztasaláta, amely napokig eláll a hűtőben és rántott húshoz ugyanolyan tökéletes, mint paprikás csirkéhez.

Ajtar (achat, acar) - Pikáns ázsiai káposztasaláta

Ajtar (achat, acar) – Pikáns ázsiai káposztasaláta/Fotó: Myreille

Hozzávalók (egy kisebb adag) Ajtar (achat, acar)-hoz

negyed fehér fejeskáposzta 1 sárgarépa 1 kisebb vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál őrölt koriander 1/4 teáskanál őrölt gyömbér 1/4 teáskanál chilipehely 2 teáskanál kurkuma 1 teáskanál só 2 dl víz 1 dl almaecet 2 teáskanál cukor olíva olaj A káposzta salátát minden formában imádom. Van jó receptem a hagyományosra, amit anyukám tanított meg (neki pedig a mesterszakács nagypapám tanította) és bizony az amerikai coleslawból is végtelen mennyiséget meg tudok enni. Olykor meg jönnek új ötletek például a körtés káposztasaláta, illetve tippek, mint legutóbb az ázsiai káposztasaláta, az ajtar (achat, acar).

Ajtar - Pikáns indonéz káposztasaláta/Fotó: Myreille

Hollandiában ajtar a pikáns indonéz káposztasaláta/Fotó: Myreille

Az ajtarhoz először kevés olíva olajon (szezám olajon persze autentikusabb, ha van otthon, használd azt) megpirítom az őrölt koriandert, az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért. Amint illatozik, mehet bele a kurkuma és a chilipehely. (Chilipehely helyett a  “sambal oelek” lenne kívánatos, de én ilyet nem tartok (még) a konyhámban, de ha neked van, használd azt.) Felöntöm vízzel, ecettel és beleteszem a sót és a cukrot. Felforralom és lassan főzöm, amíg vékonyan felszeletelem a káposztát, a sárgarépát és a hagymát. Majd a zöldségek mentek a kurkumás lébe. 5 percig kell főzni, majd a zöldséget át lehet szedni egy tiszta üvegbe. (Jól megtömködöm.) A kurkumás levet leszűröm és a lével felöntöm a káposztát az üvegben. Hagyom kihűlni. Frissen se rossz, de egy hét elteltével még finomabb. Néhány hétig hűtőben eltartható.

Összegzés
recipe image
Recept
Ajtar (achat, acar) - Pikáns ázsiai káposztasaláta
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra