Pikánsan csípős, édes-savanyú káposztasaláta, amely napokig eláll a hűtőben és rántott húshoz ugyanolyan tökéletes, mint paprikás csirkéhez.

Ajtar (achat, acar) – Pikáns ázsiai káposztasaláta/Fotó: Myreille
Hozzávalók (egy kisebb adag) Ajtar (achat, acar)-hoz
negyed fehér fejeskáposzta 1 sárgarépa 1 kisebb vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál őrölt koriander 1/4 teáskanál őrölt gyömbér 1/4 teáskanál chilipehely 2 teáskanál kurkuma 1 teáskanál só 2 dl víz 1 dl almaecet 2 teáskanál cukor olíva olaj A káposzta salátát minden formában imádom. Van jó receptem a hagyományosra, amit anyukám tanított meg (neki pedig a mesterszakács nagypapám tanította) és bizony az amerikai coleslawból is végtelen mennyiséget meg tudok enni. Olykor meg jönnek új ötletek például a körtés káposztasaláta, illetve tippek, mint legutóbb az ázsiai káposztasaláta, az ajtar (achat, acar).

Hollandiában ajtar a pikáns indonéz káposztasaláta/Fotó: Myreille
Kapcsoldó cikkek:
