A világ második legjobb káposztasalátája

Myreille

A világ legjobb káposztasalátáját anyukám csinálja, a második legjobb viszont az amerikai káposztasaláta, a coleslaw. Anya-lánya recept.

Anyukám káposztasalátája hagyományos recept. A káposztát egy apró hagymával és néhány apró uborkával vékonyra szeleteli, besózza, majd bő negyedóra múlva kicsavarja. Cukorral, ecettel és vízzel csinál egy hagyományos, édeskés salátaöntetet, beleteszi a kicsavart káposztát, néhány órán át érni hagyja.

Coleslaw hozzávalói:
1 kis fej káposzta
1 vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db savanykás alma

Öntet:
majonéz, tejföl, bors (só, ha nem sóztuk be a káposztát)

Az amerikai káposztasaláta, a coleslaw receptje az előzőhöz hasonlóan kezdődik. Egy kisebb hagymát és egy kis fej fehérkáposztát nagy lyukú reszelőn lereszelek (vagy vékonyra szeletelem vagy robotgépben aprítom, mennyiségtől függ), besózom és 15 percig állni hagyom. (Sokszor készítik sózás nélkül, de szerintem finomabb lesz így.) Fele-fele arányban tejfölt összekeverek majonézzel, teszek bele egy kevés őrölt fekete borsot. A reszelő ugyanazon felén lereszelem a répát és egy savanykás almát is. A kicsavart káposztát és a lereszelt répát valamint almát összekeverem a majonézes szósszal. Legalább 1 órát állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek.

Rántott hússal a legfinomabb.

Coleslaw

Kövess minket a Facebookon is! Érdemes! Játék, móka, kacagás…

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra