Sült karfiol – a legjobb, ami a karfiolvirággal történhet

Myreille

Gyerekkorom óta szeretem a karfiolt, ám egy ideje a főtt változatot nem bírja a gyomrom. Ezért sütöm. Bár mindig így ettem volna.

Chilis sült karfiol/Fotó: Myreille

Chilis sült karfiol/Fotó: Myreille


Kissé pironkodva írom ezt a receptet, mert 5 perc munkát nehéz konyhaművészetnek nevezni, inkább lustaságnak tűnik, pedig a végeredmény az egyik legfinomabb étel. Az pedig már csak a ráadás, hogy ezzel az étellel a napi kalóriákat is alacsonyan tudom tartani. (Bizony ez is szempont.)
Sütésre várnak a karfiolok/Fotó: Myreille

Sütésre várnak a karfiolok/Fotó: Myreille


A sült karfiol annyi előkészítést igényel, hogy megmosom, leveleit leszedem és virágjaira szedem. A nagyobb virágokat kettévágom, mert szeretem, amikor a vágott felük jól megsül.
A karfiolvirágokat sütőpapírral bélelt tepsire pakolom. Vékonyan meglocsolom olíva olajjal, megszórom sóval és chili pehellyel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 40 percre.
Sült karfiol virág/Fotó: Myreille

Sült karfiol virág/Fotó: Myreille


Amint kiveszem a sütőből már eszem is. Egyszerűen tejfölbe mártogatom, ha pedig nagyon puccosra veszem a figurát, akkor natúr joghurtot összekeverek tahinivel (szezámpasztával) és az lesz a mártogató.

Biztosan lehetne húsok mellé enni, vagy lehetne rizs a körete, de szerintem önmagában is tökéletes és teljes ebéd.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sült karfiol - a legjobb, ami a karfiolvirággal történhet
Author Name
Published On

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra