élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:89
post ID:47455
category_89

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Currys-diós (Hokkaido) sütőtökkrémleves

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Currys-diós (Hokkaido) sütőtökkrémleves

Myreille - Publikálva:

A Hokkaido (red kuri squash) a legfinomabb sütőtök, már az királyi eledel, ha megsütöm, de currys-diós krémleves formájában is öt csillagot érdemel.

Currys-diós sütőtökkrémleves hokkaido tökből/Fotó: Myreille

Currys-diós sütőtökkrémleves Hokkaido tökből/Fotó: Myreille

Hozzávalók: 1 kisebb Hokkaido sütőtök (hiányában lehet kanadai sütőtök is) 2 dl tejszín (vagy kókusztej, ami éppen van otthon) 1 kis fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál curry fűszerkeverék 1-2 evőkanál dió levesgyöngy
Currys-diós sütőtökkrémleves hokkaido tökből/Fotó: Myreille

Currys-diós sütőtökkrémleves Hokkaido tökből/Fotó: Myreille

A Hokkaido sütőtök a legfinomabb sütőtök a világon. Tavaly vetettünk is, de elég későn, így narnacssárgás-zölden szedtük le a nagy hidegek előtt. Ezek a félig érett tököt sütve nem olyan finomak (teszteltük), ezért inkább levesként kerültek az asztalra. A Hokkaido tököt megpucolom, magjait eltávolítom és felkockázom. A hagymát, fokhagymát megpucolom és nagy kockákra vágom. A tököt, hagymát, fokhagymát lábasba teszem, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi és kevés sóval puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem, felöntöm a tejszínnel, curry fűszerkeverékkel ízesítem és már lehet is enni. A tányéron levesgyöngy és durvára vágott dió kerül  a tetejére. A diót száraz serpenyőben érdemes előtte megpirítani, úgy még finomabb.

Összegzés
recipe image
Recept
Currys-diós (Hokkaido) sütőtökkrémleves
Szerző
Dátum

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra