élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:23542
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Sajtban sült alma és szalonna rozskenyér croutonnal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Sajtban sült alma és szalonna rozskenyér croutonnal

Myreille - Publikálva:

Nem tudom megunni az almát, most éppen olvadozó sajttal kívántam meg. Volt itthon szalonna és szikkadt kenyér is és végül “egytálétel” lett belőle.

Sajtban sült alma és szalonna rozskenyér croutonnal (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 2-3 alma 1-2 evőkanál kockára vágott szalonna (vagy sonka) 5 dkg reszelt sajt (pl. trappista) 1-2 evőkanál apróra kockázott szikkadt rozskenyér Egy tűzálló tál aljára – én a kerek jénaim tetejét használtam – kockázom az almát. Az almát nem hámozom meg, csak a magházáról vágom le és kockázom fel. Az almát megszórom a felkockázott szalonnával, majd az egészet vékonyan beborítom a reszelt sajttal. 15 percre grillsütőbe teszem – a mikro felső grill funkcióját használom – és amikor a sajt már jól megpirult, rászórom a kenyérkockákat és további 2 percig grillezem felülről, hogy a kenyérkockák is megpiruljanak. Ezután csak egy villa kell mellé és lehet enni. Én nagyon szeretem, mert az alma-sajt remek kombinációja mellé a sonka ad egy határozott, füstös ízt, a crouton pedig kellemesen ropogós.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra