Tévedés ne essék, eszembe sincs sajtos stanglit csinálni, nekem túl macerás, ráadásul gyorsan el is fogy. Ezért nálunk a férjem süti. Egyszerű recept. Nagyon szeretem a házi sajtos stanglit, de eddig nem volt az az erő, ami rávett volna, hogy süssek. Talán az elektromos sütő, amiben egyszerre 2 tepsi sütit is ki lehet sütni, meghozta volna a kedvem, de a férjem nem tudta kivárni és sajtos stangli nagymesterré fejlesztette magát. Egyértelmű, hogy ezek után eszembe sincs belekezdeni a stangli gyártásba, de legalább azt se kell magyaráznom, miért fontos a konyhában egy jó sütő. Sőt, amióta legyártotta az első családi sajtos stangli adagot, azaz 5 tepsi kellett megsütnie, már jobban érti a lelkivilágomat is. Stanglit tésztát begyúrni nem bonyolult – és ez a tény kicsit se csorbít az ő teljesítményén -, a tésztát kinyújtani, tojással megkenni és sajttal megszórni se ügy. A tészta felvágása se vészes, de a centis stanglikat a tepsibe vagy sütőlapra pakolni, miközben két tepsid van és egyszerre egy mehet a sütőbe, na, az felér egy taoista türelemgyakorlattal. Attól függetlenül, hogy a sajtos stanglit sütni nem, csak enni szeretem, megosztom a bevált receptet, hátha más (férfi) is kedvet kap hozzá, mert nem túl drága ropogtatnivaló, általában mindenki szereti és karácsonyi gasztroajándéknak is remek.
Sajtos stangli (Fotó: Myreille)
Sajtos stangli (Fotó: Myreille)




