élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:
post ID:9255
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Francia konyha franciacsavarral

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Francia konyha franciacsavarral

Myreille - Publikálva:

Már majdnem a klasszikus Quiche Lorraine, de megrettentem a feladattól és telepakoltam cukkinivel és hagymával. Elméletben már tudok quiche Lorrainet sütni: a tésztára szalonnát kell tenni, arra megy a szósz, ami tojás, tejföl, só és bors elegye. Az eredeti recept ennyiben ki is merül, de manapság nem sütik sajt nélkül. Tettem még bele hagymát és cukkinit is. (Fő kritikusom, a férjem, elégedett volt.) A tészta: 20 dkg liszt 10 dkg vaj 1 tojás sárgája fél deci hideg víz nagy csipet só A tészta összetevőit összegyúrom és egy 28 cm-es tortaforma aljába nyomkodom, hogy legyen egy kis pereme, ami majd megtartja a szószt és a többi rávalót. 5-8 percre beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe. A szósz: 2 tojás + a tésztából kimaradt fehérje 2 dl tejszín bors 5-6 dkg szalonna 3 szál újhagyma 2 saláta cukkini 5-6 dkg sajt A tésztára rá kell szórni a vékony csíkokra darabolt szalonnát, karikára vágott újhagymát és cukkinit. Mehet rá a szósz, a tetejére pedig a reszelt sajt kell szórni. Addig kell sütni, amíg a sajt kicsit megpirul.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra