Francia konyha franciacsavarral

Myreille


Már majdnem a klasszikus Quiche Lorraine, de megrettentem a feladattól és telepakoltam cukkinivel és hagymával.
Elméletben már tudok quiche Lorrainet sütni: a tésztára szalonnát kell tenni, arra megy a szósz, ami tojás, tejföl, só és bors elegye. Az eredeti recept ennyiben ki is merül, de manapság nem sütik sajt nélkül.
Tettem még bele hagymát és cukkinit is. (Fő kritikusom, a férjem, elégedett volt.)
A tészta:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
fél deci hideg víz
nagy csipet só
A tészta összetevőit összegyúrom és egy 28 cm-es tortaforma aljába nyomkodom, hogy legyen egy kis pereme, ami majd megtartja a szószt és a többi rávalót. 5-8 percre beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe.
A szósz:
2 tojás + a tésztából kimaradt fehérje
2 dl tejszín

bors
5-6 dkg szalonna
3 szál újhagyma
2 saláta cukkini
5-6 dkg sajt

A tésztára rá kell szórni a vékony csíkokra darabolt szalonnát, karikára vágott újhagymát és cukkinit. Mehet rá a szósz, a tetejére pedig a reszelt sajt kell szórni. Addig kell sütni, amíg a sajt kicsit megpirul.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra