élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:29006
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Banános-zabpelyhes-gyömbéres tortasüti

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Banános-zabpelyhes-gyömbéres tortasüti

Myreille - Publikálva:

Finom és laktató tortasüti, amely zabpehellyel, búzacsírával, banánnal és kókusztejjel készül. A banánkenyér lehet desszert és remek reggeli is.

zabosbanan02

Banános-zabpelyhes-gyömbéres tortasüti (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 3 érett, de még nem barna banán 2 tojás 15 dkg cukor 3 evőkanál (vagy 2 zacskó) vaníliás cukor 20 dkg zabpehely – apró szeműt érdemes venni 15 dkg liszt 3 evőkanál búzacsíra 1/2 teáskanál szódabikarbóna nagy csipet fahéj nagy csipet őrölt gyömbér kis csipet só 400 ml kókusztej A banánokat villával áttöröm – turmixolni tilos, mert úgy elveszik a banán remek íze – majd habosra keverem a tojással, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és gyömbérrel. Beleteszem a csipet sót és utána a száraz hozzávalókat, azaz a zabpelyhet, lisztet, búzacsírát, szódabikarbónát. Összekeverem, majd az egészet fellazítom a kókusztejjel. Tortaformába öntöm (26-28 centis formákhoz elegendő a tészta) és 180 fokot 1 óráig – tűpróbáig – sütöm. Forrón a tetejét megszórtam vaníliás porcukorral. Vaníliás porcukor nálam úgy készül, hogy kiveszek egy evőkanálnyit  a kristálycukorból, amiben vaníliarudat tárolok és megdarálom. Nem csak trendi így vaníliás cukrot készíteni, hanem tényleg jó is, mert sütéshez is ebből a cukorból használok, sőt a reggeli főzött kakaóhoz is. Banános-zabpelyhes-gyömbéres tortasüti (Fotó: Myreille) Ha tetszett a recept, kattanj ránk a Facebookon is!>>>

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra