Néhány egyszerű hozzávalóból ízletes, egészséges céklaleves készülhet. A fiam azt állítja, horrorisztikus a színe, de ettől még finomabb.
Fokhagymás céklakrémleves (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
3 cékla
1 fej lilahagyma
6 gerezd fokhagyma
só
habtejszín
A céklát megpucolom, felkockázom. A hagymát megpucolom, felszeletelem. A fokhagymát megpucolom, hosszában felezem. Mindent egy lábasba teszek, megsózom, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepi, lefedem és két óráig főzöm. Amikor a cékla már vajpuha, botmixerrel krémesítem az egészet.
A tányérokon egy evőkanál tejszínt teszek a leves tetejére, de ha akad otthon feta vagy kecskesajt azzal is remek.
Nem borcs, hanem fokhagymás céklakrémleves (Fotó: Myreille)