élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:90
post ID:29498
category_90

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Citromos-fokhagymás csicseriborsó-saláta

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Citromos-fokhagymás csicseriborsó-saláta

Myreille - Publikálva:

A csicseriborsó tele van fehérjével, a hidegen sajtolt repceolaj omega-3 zsírsavakkal, a Kápia paprika C-vitaminnal. Egyél finomat és jót!

csicseriborsosalata02

Citromos-fokhagymás csicseriborsó-saláta Kápia paprikával (fotó: Myreille)

Hozzávalók: 500 g száraz csicseriborsó 2 citrom 1 lime (helyettesíthető citrommal) 3 gerezd fokhagyma 1 közepes lilahagyma 2 Kápia parika 4 evőkanál hidegen sajtol repceolaj 1 kis csokor petrezselyem nagy csipet só

Ennek az ételnek az egyetlen szépséghibája, hogy előre kell tervezni. Este a száraz csicseriborsót megmosom és háromszoros vízbe teszem, így másnap reggel, amikor tiszta vízben felteszem főni, 1 óra alatt elkészül. De biztosra kell menni és 3-4 szemet meg kell kóstolni, és ellenőrizni, hogy a csicseriborsó megpuhult. Leszűröm.

Egy nagy tálban az olajat összekeverem a citromok és a lime levével, a sóval, az apróra vágott lilahagymával, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel. Az öntetre öntöm a langyos csicseriborsót és alaposan összekeverem. Apró kockára vágom a kimagozott Kápia paprikát és azt is a csicseriborsóhoz keverem és lehet enni.

Lehet enni langyosan és hidegen, önmagában vagy köretként, jófajta kecskesajt is illik hozzá.

csicseriborsosalata03

Citromos-fokhagymás csicseriborsó-saláta Kápia paprikával (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra