term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:211
post ID:30926
category_211

Mandarinos-újhagymás saláta ropogós zellerszárral

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mandarinos-újhagymás saláta ropogós zellerszárral

Myreille - Publikálva:

Mit együnk a sült csirkecombhoz? Salátát! De nem fejeset! És így lesz a hús fűszere a mandarinos-zelleres-újhagymás saláta. Ízorgia és vitaminbomba! Itt a tél, itt a mandarin! Felesleges a most már ízetlen paradicsomokkal vagy a méregdrága paprikákkal vacakolni. Mandarint a salátába meg ropogós szárzellert, ropogós jégsalátát és sok-sok hagymát: újat vagy lilát, ami éppen akad otthon.

mandarinoszelleressalata02

Mandarinos-újhagymás saláta ropogós zellerszárral (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 1 jégsaláta 3-4 zellerszár (halványító zeller) – salátához a belső ágakat szoktam használni, a külsők pedig mennek a levesbe, szó szerint a levesbe 6-8 mandarin 1 csokor újhagyma (vagy lilahagyma, akkor még szebb a színe) 3-4 ág petrezselyem (akkor is finom, ha ez kimarad) 1 evőkanál repce-, szőlőmag- vagy olíva olaj

A jégsalátát, a zellert és az újhagymát vékonyan felszeletelem, majd tálba teszem a gerezdekre szedett mandarinnal és a kisebb darabokra tépkedett petrezselyemmel. Meglocsolom olajjal és már lehet is enni.

Dresszinget azért nem szoktam hozzá csinálni, mert a mandarin megadja a salátának azt a savasságot, ami kell, és a sült csirkecomb pedig éppen annyira telt és zsíros, hogy kellemes hozzá egy könnyű saláta. Amúgy a csirkecombokat csak kevés sóval és borssal fűszerezem sütés előtt, viszont jó pirosra, ropogósra pirítom a bőrét, és tökéletesen illik hozzá az ízekben gazdag saláta.

mandarinoszelleressalata05

Saját készítésű salátakanál (Fotó: Myreille)

mandarinoszelleressalata07

Minden ebéd ünnepi! (Fotó: Myreille)

Ennek a salátának a másik érdekessége, hogy díszletként szolgált az aranyra festett fakanalakhoz.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra