term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:36386
category_3 #e62e2e

A világ legfinomabb banán fagyija házilag

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A világ legfinomabb banán fagyija házilag

Myreille - Publikálva:

Azonkívül, hogy a házi banán fagylalt a világ legjobb otthon készíthető fagyija, nem tartalmaz se hozzáadott cukrot, se tejet, se tejszínt. Csak banán kell hozzá és krémes, finom lesz.

A világ legjobb banán fagyija házilag banánból (Fotó: Myreille)

A világ legjobb banán fagyija házilag banánból (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 3-4 személyre 3-4 érett banán Szükséges még: mélyhűtő és konyhai aprítógép A világ legjobb és legegyszerűbb málna fagyijához hasonlóan kell elkészíteni a banán fagyit is. A megpucolt banánokat kb 1-1,5 centis karikákra kell vágni, majd egy fagyasztóba is tehető műanyag edénybe pakolni úgy, hogy a karikák a legkisebb felületen érintkezzenek. (Le kell pakolni egy sort, majd a következőt a lyukak tetejére tenni.) A felkarikázott banánokat azonnal a fagyasztóba kell tenni és legalább 3-4 órára bent kell felejteni. A fagyott banánt karikákat szét kell szedni, már amennyire lehet, és robotgépbe tenni és darálni kell. Kitartóan. Először kopog és darabos lesz, majd folyamatosan krémessé válik. A művelet kb. 5 percig tart és az eredmény krémes, finom, házi banán fagyi.  
A világ legfinomabb banánfagyija házilag banánból (Fotó: Myreille)

A világ legfinomabb banán fagyija házilag banánból (Fotó: Myreille)

Azonnal fogyasztható. A nehézség, hogy kb. 10 perc után elkezd barnulni, de ez legtöbbször csak  az üres edények szélén figyelhető meg. Egyszerre 3-4 banán a kezelhető mennyiség. Ha ennél több kell, akkor külön dobozokban érdemes fagyasztani és külön adagokban darálni-krémesíteni. Mivel csak banánból készül, ezért laktózmentes és mindenmentes. Nem kell bele plusz cukor, a banán éppen elég édes és amíg a friss banán pürés kicsit “fa” ízű lesz, fagyasztott állapotban megőrzi édességét és állaga selymesen krémes lesz. Az alapfagyit fel lehet tupírozni grillázzsal, mazsolával, csokireszelékkel, de szerintem olyan finom önmagában, hogy érdemes legalább egyszer így megkóstolni. További jó receptekért és érdekes cikkekért iratkozz fel a moksha.hu hírlevelére!

Összegzés
recipe image
Recept
A világ legfinomabb banán fagyija házilag
Szerző
Dátum

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra