A világ legjobb és legegyszerűbb málna fagyija

Myreille

Évek óta ez a kedvenc fagyim. 3 perc alatt elkészíthető 3 hozzávalóból, és nem kell hozzá fagylaltgép. Egész évben isteni, de nyáron a legjobb.

 

Fagylaltot általában úgy csinálunk, hogy elkészítjük a fagylaltalapot, amit azután fagylaltgépben krémesre fagyasztunk. Ez remek technika, de otthon általában a fagylaltgépen szokott elbukni. A mi fagylaltgépünk a konyhaszekrény számkivetett szegletében áll, mert a tartálya ritkán fér be a mélyhűtőbe  vagy nincs türelmem kivárni a 3 óra tartály hűtést és a 1,5 óra fagylalt készítést.

Fordítva sokkal egyszerűbb: a gyümölcsöt kell fagyasztani. Így bármikor 3 perc alatt kész a fagyi, nem lehet elhibázni és azonnal lehet enni.

1 nap fagyasztás már bőven elég a málnának, de ha hetekkel vagy hónapokkal később támad hozzá kedvem, akkor is felhasználható. A lényeg, hogy a mélyhűtőben mindig legyen fagyasztott málna.

Málna fagyi 3 hozzávalóból (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 2-3 adaghoz:
30 dkg fagyasztott málna
2 teáskanál cukor
0,5 dl tej

+ 1 aprítógép (az, ami a botmixerem mellett a dobozban volt)

A fagyasztott málnát és a cukrot az aprítógépbe teszem és egyszer átforgatom. Hozzáöntöm a tejet és addig darálom, amíg krémes fagylalt lesz. Ha az edény oldalára tapad a málna, akkor egy kanállal a késekhez nyomom és újra darálom. Azonnal lehet enni és nem lehet ráunni.

Kalandozz velünk a Facebookon is!>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra