élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:211
parent cat ID 1:3
post ID:61247
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Parmigiana di melanzane, avagy az olasz rakott padlizsán két receptje

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Parmigiana di melanzane, avagy az olasz rakott padlizsán két receptje

Myreille - Publikálva:

Annyira imádom a rakott padlizsánt (parmigiana di melanzane-t), hogy egyszerű (húsmentes) és gazdag (húsos) változatban is készítem. (És mindkettőt imádom.)

Parmigiana di melanzane, avagy az olasz rakott padlizsán

Parmigiana di melanzane, avagy az olasz rakott padlizsán (Fotó: Myreille)

Gazdag (húsos) rakott padlizsán (parmigiana di melanzane)

Hozzávalók: 3-4 padlizsán 5 dkg parmezán vagy pecorino (le kell reszelni) 450 g passzírozott paradicsom 4-5 gerezd fokhagyma 20 dkg darált sertéshús 3 dl tej olíva olaj 1 evőkanál liszt 1 evőkanál vaj 1 fej vöröshagyma friss vagy szárított bazsalikom bors

A padlizsánok zöld végét levágom, majd hosszában 1 centis szeletekre vágom. Sütőlapra fektetem, megkenem olíva olajjal, megszórom sóval és borssal, majd 220 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöm.

A vöröshagymát apróra vágom, megpirítom olíva olajon, majd ráteszem a húst, amit fehéredésig kevergetek. Sózom, borsozom és kevés vízzel fedő alatt puhára főzöm. Hozzáöntöm a passzírozott paradicsomot, megszórom bazsalikommal és 5 perc alatt összefőzöm.

1 evőkanál vajat megolvasztok, beleszórok 1 evőkanál lisztet, átsütöm és felöntöm 3 dl tejjel. Felforralom, majd leveszem a tűzről, sózom és belekeverek 4-5 gerezd zúzott fokhagymát és a sajt 2/3-át.

Tűzálló tálat vékonyan kiolajozok, teszek az aljára egy kevés paradicsomos húst, majd teszek egy réteg padlizsánt, egy réteg fokhagymás-sajtos besamelt, majd paradicsomos szószt, és így rétegzem. Az utolsó rétegnél a maradék sajttal megszórom.

190 fokos sütőben 30 perc alatt összesütöm.

Egyszerű (húsmentes) rakott padlizsán (parmigiana di melanzane)

Hozzávalók: 3-4 padlizsán 5 dkg parmezán vagy pecorino (le kell reszelni) 450 g passzírozott paradicsom 4-5 gerezd fokhagyma 3 dl tej olíva olaj 1 evőkanál liszt 1 evőkanál vaj friss vagy szárított bazsalikom bors

A padlizsánok zöld végét levágom, majd hosszában 1 centis szeletekre vágom. Sütőlapra fektetem, megkenem olíva olajjal, megszórom sóval és borssal, majd 220 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöm.

1 evőkanál vajat megolvasztok, beleszórok 1 evőkanál lisztet, átsütöm és felöntöm 3 dl tejjel. Felforralom, majd leveszem a tűzről, sózom és belekeverek 4-5 gerezd zúzott fokhagymát és a sajt 2/3-át.

A passzírozott paradicsomot a dobozában összekeverem kevés sóval és bazsalikommal.

Tűzálló tálat vékonyan kiolajozok, teszek az aljára egy kevés paradicsomszószt, majd teszek egy réteg padlizsánt, egy réteg fokhagymás-sajtos besamelt, majd paradicsomos szószt, és így rétegzem. Az utolsó rétegnél a maradék sajttal megszórom.

190 fokos sütőben 45 perc alatt összesütöm. Ropogós gyökérkenyérrel egyszerűen tökéletes.

Összegzés
recipe image
Recept
Parmigiana di melanzane, avagy az olasz rakott padlizsán receptje
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra