Pörkölttel töltött kelt tészta tetején sült sajttal Maradt 4 evőkanál pörkölt, és eszembe jutott London valamint a Covent Garden, ahol a járda szélén ütünk és calzone-t lettünk.
Gyömbéres-sárgarépás szendvicskrém – Jó reggelit! Nem azért szeretem, mert egészséges, hanem azért, mert finom. A sárgarépa remek hármast alkot a gyömbérrel és a fokhagymával.
Kenyérre kent ájult imám – majdnem imam bayildi Az “ájult imám” padlizsánkrém színe vállalhatatlan, de túl finom ahhoz, hogy száműzzem a kedvenc receptjeim közül.
Fokhagymás oldalas vajas krumpli-cukkini pürével Senkit ne ijesszen el az a tény, hogy ennek az ételnek az elkészítése közel 3 óra, mert ebből az előkészítés csupán fél óra, a többit a sütő dolga.
Forró leves hideg napokra: tárkonyos húsgombócleves A húsgombóc határozottan fokhagymás, a leves forró, tárkonyos, jó sok sárgarépával és zöldborsóval készült. Ki fázik ezek után?
Mozzarellával töltött, sült paradicsom Szeretem úgy kezdeni a főzést, hogy kimegyek a kertbe paradicsomért. Most töltött, sült paradicsom készült. Remek nyári ebéd vagy vacsora.
Fokhagymás tejszínben sült csicsóka Egyszerű étel egy krumplihoz nagyon hasonlatos gumóból. Csicsóka franciásan petrezselyemmel és tengeri sóval.
Fokhagymás cékla és mustáros fasírt A leghálásabb téli zöldség a cékla, de nem főzni kell, hanem sütni, és igen jól passzol mellé a fasírt. Jó ebédhez szól a nóta!
Borjú vadasmártással és sült krumplinudlival Régi és megunhatatlan kedvenc. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád.
Camembertes-márványsajtos-hagymás quiche Más kötöget kikapcsolódásként, én recepteken gondolkodom, és ezt a férjem kicsit se bánja. Újabb quiche született a konyhámban.
Gyömbéres-fokhagymás-szilvás csirkemell A szilva földig húzza az ágakat. Lesz szilvalekvár, szilvás sütemény, de most még a főételbe is szilva kerül.
India beájulna: gyömbéres-fokhagymás marha Nem a fűszerek, hanem a hozzávalók adják az étel meghatározó ízét. Megint egy egyszerű, de fejedelmi fogás.