élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:17145
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Mozzarellával töltött, sült paradicsom

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mozzarellával töltött, sült paradicsom

Myreille - Publikálva:

Szeretem úgy kezdeni a főzést, hogy kimegyek a kertbe paradicsomért. Most töltött, sült paradicsom készült. Remek nyári ebéd vagy vacsora. Hozzávalók: 6 nagy, érett paradicsom 1-2 szelet kenyér (szikkadt) 3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál oregano (a legjobb a friss, de szárítottal is helyettesíthető) 2 csomag (azaz két golyó) mozzarella 1 teáskanál olíva olaj csipet jódozott tengeri só Szükséges még egy aprítógép, egy kisebb sütőtál és egy sütő. A kenyeret nagyobb cafatokra tépem, az aprítógépbe teszem és kenyérmorzsát készítek belőle. Ezután beleteszem a sót, az oreganot, a megpucolt fokhagymát és az olíva olajat és az aprítógéppel alaposan összekeverem, összevagdalom. A paradicsomok tetejét levágom és a magházukat egy kanál segítségével kikaparom. Az egyik mozzarellagolyót 6 (nagyjából egyforma) kockára vágom, a másikat 6 nagy szeletre. A paradicsomok aljára először a fűszeres kenyérmorzsával töltöm meg, majd megy bele a mozzarella kocka és végül a tetejét még jól megtöltöm kenyérmorzsával. A töltött paradicsomok tetejére egy-egy szelet mozzarella kerül és mehetnek a tűzálló tálba. Előmelegített sütőben (200 fokon) 25-30 percet sütöm, amíg a sajt a paradicsomok tetején megpirul. Ha marad hely a sütőtálba, akkor a paradicsomok kalapját is meg lehet sütni, majd azzal díszíteni az ételt, de ha nekem választani kell a paradicsom kalapja és a sült sajt között, akkor a sajt a nyerő, ezért a sütéshez nem tettem vissza a kalapokat a paradicsomokra. Tipp: Amikor kiveszem a paradicsom magjait, egy tál felett csinálom, majd  a kikapart részeket egy erős szűrőn átpasszírozom és a szakács (vagy a szakács gyerekének)  jutalma a friss paradicsomlé.

Fűszeres kenyérmorzsával és mozzarellával töltött, sült paradicsom (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra