élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:17288
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Pite: mazsolás-fahéjas körte klepetusban

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Pite: mazsolás-fahéjas körte klepetusban

Myreille - Publikálva:

A tészta ropogós, mégis puha, a körtés töltelék pedig szaftos és ízletes. Ősz köszöntő pite egy tál körtéből csipet fahéjjal és sok mazsolával. Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt 2 tojás sárgája 20 dkg vaj 3-4 evőkanál nádcukor 1 kiskanál vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 0,5 deci hideg víz Töltelék: 6-8 körte (legjobb a félérett) 2 evőkanál mazsola 3 evőkanál nádcukor negyed teáskanál fahéj 2-3 g vaj 1 evőkanál búzadara A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és tésztává gyúrom. Annyi a trükk, hogy a vajnak és a víznek hidegnek kell lenni és gyorsan kell dolgozni. A tésztát letakarom és 1 órára hűtőbe teszem. A tésztát 6-8 centivel nagyobbra nyújtom, mint a tortaforma (én egy kapcsos, 28 centis tortaformában sütöttem meg) és a formába teszem. Megszórom a búzadarával. (Ha nincs búzadara jó a zsemlemorzsa is.) A körtéket megpucolom, magházukat kivágom és felkockázom. A körtét a tésztára öntöm, szétterítem, megszórom mazsolával és a fahéjjal elkevert nádcukor felével. A tészta széleit visszahajtom, majd az egészet megszórom (a tészta visszahajtott széleit is) a fahéjas cukorral. Néhány apró vajdarabot dobok a sütemény közepére és 200 fokra előmelegített sütőben 1 óráig sütöm. Addig, amíg szép piros lesz és a töltelék is jól átsül.

Mazsolás-fahéjas-körtés pite (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra