élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:73
parent cat ID 1:3
post ID:39221
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Füstölt pisztráng házi tartármártással, ropogós salátával

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Füstölt pisztráng házi tartármártással, ropogós salátával

Myreille - Publikálva:

Mennyei halvacsora gyorsan, egyszerűen. Tányéron a Boldog Füstölt Pisztráng, a házi tartármártás, a ropogós saláta és a hagymás krumpli.

Boldog Füstölt Pisztráng házi tartármártással, friss salátával és hagymás krumplival (Fotó: Myreille)

Boldog Füstölt Pisztráng házi tartármártással, friss salátával és hagymás krumplival (Fotó: Myreille)

A hallal nincs sok gond, a Boldog Füstölt Pisztráng egyszerűen tökéletes. Az 1 év 2 hónapos szivárvány pisztrángok húsa tömör, ízletes, kellemesen füstös. A halak a tahitótfalui telepen Csörgő István szaporítja, neveli, majd dolgozza fel kézműves technikával. Vonzóbb a füstölt pisztráng csomagolás nélkül – van benne valami rusztikus báj -, de vákuum csomagolásban hosszabb ideig eltartható. Amikor receptekről beszélgettünk, megkérdeztem Csörgő Istvánt, ő hogyan szereti legjobban a füstölt pisztrángot. Azt mondta, hogy “így önmagában, ahogy van”, és én ennél a mondatnál ejtettem minden további sütést, főzést, egyebet, ő évek óta pisztrángokkal kel és fekszik, szenvedélyesen mesél a halakról, én meg mit értek a lovakhoz a pisztrángokhoz. A füstölt pisztráng bőre könnyen lehúzható, a halhús villával egyszerűen lefejthető a halcsontokról, az ízéről pedig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Nem mellesleg rajtam kívül a gyerekeim is imádják.
Boldog Füstölt Pisztráng a tányéron (Fotó: Myreille)

Boldog Füstölt Pisztráng a tányéron (Fotó: Myreille)

Háromféle köret: házi tartármártás, hagymás krumpli és ropogós saláta (Fotó: Myreille)

Háromféle köret: házi tartármártás, hagymás krumpli és ropogós saláta (Fotó: Myreille)

Házi tartármártás Hozzávalók: 1 tojás sárgája kb. 1 dl napraforgó olaj vagy repceolaj 1 kiskanál mustár 1 evőkanál tejföl bors 1 kiskanál fehér bor A tojássárgáját alaposan elkeverem a mustárral, majd nagyon lassan elkezdem hozzácsorgatni az olajat. Az elején kell nagyon figyelni, amikor már elkezdte felvenni az olajat, lehet bátrabban is önteni. Annyi olaj kell hozzá, hogy vastag, világossárga krémmé álljon össze. Első pillanatban durvának tűnhet az olajmennyiség, amit a tojás felvesz, de nem lehet elspórolni. Ezután belekeverem a tejfölt, a bort, a sót és a borsot és kész a tartár. Ropogós téli saláta Nincs nagy trükkje, mehet bele minden a jégsalátától, a lilahagymán, fekete retken és sárgarépán át a kaliforniai paprikáig minden. Mivel a tartár ehhez is tökéletes, nem tettem rá salátaöntetet. Hagymás krumpli Hozzávalók: fél kiló krumpli 1 fej vöröshagyma kacsazsír A hagymát vékony cikkekre vágom és a kacsazsíron aranybarnára sütöm egy serpenyőben. Belekarikázom a krumplit, megsózom és lefedem. Pár pillanat alatt kidobja a vizet, ha mégse, akkor egy keveset alá kell önteni. Amikor a krumpli megpuhult, hagyom kicsit lesülni, majd megkeverem és megint hagyom megpirulni. (Ez a köret készül el a leghosszabb idő alatt, ezzel érdemes kezdeni.)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra