élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:12121
category_91

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Camembertes-márványsajtos-hagymás quiche

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Camembertes-márványsajtos-hagymás quiche

Myreille - Publikálva:

Más kötöget kikapcsolódásként, én recepteken gondolkodom, és ezt a férjem kicsit se bánja. Újabb quiche született a konyhámban. Hozzávalók: Tészta: 20 dkg liszt 10 dkg vaj 1 tojássárgája nagy csipet só fél deci hideg víz Töltelék: 2 közepes lilahagyma 2 gerezd fokhagyma 2 tojás+a tésztából kimaradt tojásfehérje 2 dl tejszín csipet só nagy csipet kakukkfű 150 g camembert 150 g márványsajt 1 teáskanál olívaolaj A lilahagymát megtisztítom, hosszában félbe vágom és vékonyan felszeletelem. Serpenyőben, kevés olajon megpárolom. A tészta a szokásos: A lisztet, a kockára vágott vajjal, a tojássárgával, a sóval és néhány evőkanál hideg vízzel összegyúrom és egy 28 cm-es tortaformába nyomkodom úgy, hogy legyen egy kis pereme is. 180 fokos, előmelegített sütőben 5-7 percig sütöm. (Ha felpúposodna a közepe, akkor villával megszúrom, kiengedem a gőzt, majd kicsit megnyomkodom. A púposodás elkerülhető, ha sütőpapírt teszünk a tésztára és babot, lencsét vagy sütőgyöngyöt teszünk rá és úgy sütjük. Nekem ennyi macerához soha sincs türelmem. Inkább villázom.) A töltelék: A tojásokat és a tojásfehérjét összekeverem a tejszínnel, sózom, beleteszem a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát. A tésztát megszórom a sült hagymával, rászeletelem a camembertet, rászórom a márványsajtot, majd ráöntöm a fűszeres-tojásos-tejszínes keveréket. Visszateszem a sütőbe és nagyjából 30-40 perc alatt, amíg a teteje kicsit megpirul és megszilárdul a töltelék, készre sütöm.

Camembertes-márványsajtos-hagymás quiche

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra