Egy tészta, két recept – A kedvenc pizzám

Myreille

Elég gyakran sütünk itthon pizzát és azt figyeltem meg, hogy én mindig ugyanazt teszem a pizzámra. Ez lenne a tökéletes recept?

2016, a kedvenc pizzám (Fotó: Myreille)

2016, a kedvenc pizzám (Fotó: Myreille)


Alapvetően én egy hawaii pizza (paradicsomszósz, ananász, sonka, sajt, semmi kukorica) rajongó vagyok – bármennyire is szentségtörés ez – és ha nincs itthon ananász – és legtöbbször nincs, mert ha van, akkor gyorsan elfogy pizzát se kell sütni -, így alternatívaként margheritát szoktam magamnak csinálni (paradicsomszósz, oregánó, sajt), ám időről időre került hozzá egy-egy feltét, amitől csak jobb lett a pizza. A kedvenc pizzámra a következőket pakolom:
2 kiskanál piros pesto (szigorúan aldis, szerintem az a legjobb)
1 kis fej lilahagyma cikkekre vágva
piros paprika (lehet Kápia vagy Kaliforiniai)
3-4 db fűszeres olajban pácolt szárított paradicsom
sajt (trappista vagy mozzarella)
csipet oregano
csipet tört chili
Itthon a pizzára mindenki azt tesz, amit szeret. A férjem a tejfölös-sonkás-hagymás vonalon mozog, a gyerekek pedig kiszámíthatatlanok, mindent rápakolnak, ami eszükbe jut. De legalább jó kedvvel eszik a saját pizzájukat…
Ez a pizza azt az olaszországi délutánt juttatja eszembe, amikor az autóút mellett megálltunk egy helyen - neve sincs és a Google-n se találom már - és életünk legjobb pizzáját ettük. Vékony tészta, tökéletes feltét. (Fotó: Myreille)

Ez a pizza azt az olaszországi délutánt juttatja eszembe, amikor az autóút mellett megálltunk egy helyen – neve sincs és a Google-n se találom már – és életünk legjobb pizzáját ettük. Vékony tészta, tökéletes feltét. (Fotó: Myreille)


A tésztát is itthon készül, igaz nem én dagasztom, hanem a gép.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
nagy csipet só
1 evőkanál cukor
2,1 dl langyos víz
1 teáskanál olaj (lehet napraforgó vagy olíva is)
Minden hozzávalót a kenyérsütő tartályába pakolok a felsorolás sorrendjében és hagyom, hogy a gép kigyúrja a tésztát – liszttől függ, de néha kell még egy-két evőkanál víz -, egyszer hagyom megkelni, majd ágygyúrás után vagy 4-5 pizza készül belőle vagy pedig 2 kisebb pizza a gyerekeknek pedig édes zsemle naranccsal és mazsolával. Hamarosan jön ez a recept is!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra