term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:44930
category_91

Egy tészta, két recept – A kedvenc pizzám

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Egy tészta, két recept – A kedvenc pizzám

Myreille - Publikálva:

Elég gyakran sütünk itthon pizzát és azt figyeltem meg, hogy én mindig ugyanazt teszem a pizzámra. Ez lenne a tökéletes recept?

2016, a kedvenc pizzám (Fotó: Myreille)

2016, a kedvenc pizzám (Fotó: Myreille)

Alapvetően én egy hawaii pizza (paradicsomszósz, ananász, sonka, sajt, semmi kukorica) rajongó vagyok – bármennyire is szentségtörés ez – és ha nincs itthon ananász – és legtöbbször nincs, mert ha van, akkor gyorsan elfogy pizzát se kell sütni -, így alternatívaként margheritát szoktam magamnak csinálni (paradicsomszósz, oregánó, sajt), ám időről időre került hozzá egy-egy feltét, amitől csak jobb lett a pizza. A kedvenc pizzámra a következőket pakolom: 2 kiskanál piros pesto (szigorúan aldis, szerintem az a legjobb) 1 kis fej lilahagyma cikkekre vágva piros paprika (lehet Kápia vagy Kaliforiniai) 3-4 db fűszeres olajban pácolt szárított paradicsom sajt (trappista vagy mozzarella) csipet oregano csipet tört chili Itthon a pizzára mindenki azt tesz, amit szeret. A férjem a tejfölös-sonkás-hagymás vonalon mozog, a gyerekek pedig kiszámíthatatlanok, mindent rápakolnak, ami eszükbe jut. De legalább jó kedvvel eszik a saját pizzájukat…
Ez a pizza azt az olaszországi délutánt juttatja eszembe, amikor az autóút mellett megálltunk egy helyen - neve sincs és a Google-n se találom már - és életünk legjobb pizzáját ettük. Vékony tészta, tökéletes feltét. (Fotó: Myreille)

Ez a pizza azt az olaszországi délutánt juttatja eszembe, amikor az autóút mellett megálltunk egy helyen – neve sincs és a Google-n se találom már – és életünk legjobb pizzáját ettük. Vékony tészta, tökéletes feltét. (Fotó: Myreille)

A tésztát is itthon készül, igaz nem én dagasztom, hanem a gép. Hozzávalók: 40 dkg liszt 2 dkg élesztő nagy csipet só 1 evőkanál cukor 2,1 dl langyos víz 1 teáskanál olaj (lehet napraforgó vagy olíva is) Minden hozzávalót a kenyérsütő tartályába pakolok a felsorolás sorrendjében és hagyom, hogy a gép kigyúrja a tésztát – liszttől függ, de néha kell még egy-két evőkanál víz -, egyszer hagyom megkelni, majd ágygyúrás után vagy 4-5 pizza készül belőle vagy pedig 2 kisebb pizza a gyerekeknek pedig édes zsemle naranccsal és mazsolával. Hamarosan jön ez a recept is!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra