Zseniális bolognai spagetti darált pulykahúsból

Myreille

Tombol a nyári szünet, én meg jófej anya vagyok és fiaim kedvenceit főzöm. Magam se értem, eddig miért ragaszkodtam ahhoz, hogy tökéletes bolognait csak sertésből lehet főzni.

Zseniális bolognai spagetti darált pulykahúsból/Fotó: Myreille

Zseniális bolognai spagetti darált pulykahúsból/Fotó: Myreille


Hozzávalók:
50 dkg darált pulyka alsócomb (bőr nélküli)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
450 g sűrített paradicsom
őrölt oregano
1/4 teáskanál pirospaprika

olaj
spagetti
Felteszem a vizet forrni, amiben majd a tésztát kifőzöm.
A hagymát és fokhagymát apróra vágom és kevés olajon üvegesre dinsztelem. Rádobom a darált pulykahúst és fehéredésig kevergetem, kicsit le is sütöm.
A darált setréscomb 20%-os (vagy a 30%-os) zsírtartalmához képest a bőr nélküli pulyka alsócomb filéből készült darált hús zsírtartalma nem éri el a 7%-ot. Sokkal jobban kedvelem a pulykahúst, amióta ezt az adatot megtudtam.Sózom, fűszerezem (pirospaprikával, oreganóval), felöntöm kb. 3 dl vízzel és fedő alatt 15 percig főzöm, majd beleöntöm a sűrített paradicsomot és felforralom és még 15 percig főzöm, hogy a paradicsom vadsága eltűnjön. A végén ismét megszórom oraganóval, hogy intenzívebb legyen az íze.
Gyerekeim kedvence pulykahúsból/Fotó: Myreille

Gyerekeim kedvence pulykahúsból/Fotó: Myreille


A tányéron jó sok percorinot* szórok a tésztára. 
Még januárban voltam Szicíliában és szuvenírként egy nagyobb darab pecorinót hoztam, már csak egy kicsi van belőle és persze a bolognai enélkül is tökéletes lenne, de ebben a nyári hőségben ezzel a sajttal, a paradicsomos–oregánós-húsos spagettivel olyan érzésem van, mintha Olaszországban nyaralnánk.
 

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra