term ID:
parent cat ID:211
parent cat ID 1:3
post ID:48565
category_3 #e62e2e

Zseniális bolognai spagetti darált pulykahúsból

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Zseniális bolognai spagetti darált pulykahúsból

Myreille - Publikálva:

Tombol a nyári szünet, én meg jófej anya vagyok és fiaim kedvenceit főzöm. Magam se értem, eddig miért ragaszkodtam ahhoz, hogy tökéletes bolognait csak sertésből lehet főzni.

Zseniális bolognai spagetti darált pulykahúsból/Fotó: Myreille

Zseniális bolognai spagetti darált pulykahúsból/Fotó: Myreille

Hozzávalók: 50 dkg darált pulyka alsócomb (bőr nélküli) 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 450 g sűrített paradicsom őrölt oregano 1/4 teáskanál pirospaprika olaj spagetti Felteszem a vizet forrni, amiben majd a tésztát kifőzöm. A hagymát és fokhagymát apróra vágom és kevés olajon üvegesre dinsztelem. Rádobom a darált pulykahúst és fehéredésig kevergetem, kicsit le is sütöm. A darált setréscomb 20%-os (vagy a 30%-os) zsírtartalmához képest a bőr nélküli pulyka alsócomb filéből készült darált hús zsírtartalma nem éri el a 7%-ot. Sokkal jobban kedvelem a pulykahúst, amióta ezt az adatot megtudtam.Sózom, fűszerezem (pirospaprikával, oreganóval), felöntöm kb. 3 dl vízzel és fedő alatt 15 percig főzöm, majd beleöntöm a sűrített paradicsomot és felforralom és még 15 percig főzöm, hogy a paradicsom vadsága eltűnjön. A végén ismét megszórom oraganóval, hogy intenzívebb legyen az íze.
Gyerekeim kedvence pulykahúsból/Fotó: Myreille

Gyerekeim kedvence pulykahúsból/Fotó: Myreille

A tányéron jó sok percorinot* szórok a tésztára.  Még januárban voltam Szicíliában és szuvenírként egy nagyobb darab pecorinót hoztam, már csak egy kicsi van belőle és persze a bolognai enélkül is tökéletes lenne, de ebben a nyári hőségben ezzel a sajttal, a paradicsomos–oregánós-húsos spagettivel olyan érzésem van, mintha Olaszországban nyaralnánk.  

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra