élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:49
post ID:33401
category_49

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

A világ legjobb smarnija, avagy a kényeztető császármorzsa

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A világ legjobb smarnija, avagy a kényeztető császármorzsa

Myreille - Publikálva:

Gyorsan, finomat, édeset. A császármorzsát gyerekkorom óta szeretem és nem tudom megunni, a legjobb receptet a véletlen szülte.

kenyeztetosmarni01

A legfinomabb smarni, avagy a kényeztető császármorzsa (Fotó: Myreille)

A smarni alaprecept éppen megfelelő, ám egyik nap – éppen aznap, amikor borús, esős idő volt és az autó is benyögte az unalmast – nem volt otthon tej, de volt otthon sűrű habtejszín és mindenféle földi jó. A világ legjobb smarnija mentette meg a napot. Hozzávalók: 3 tojás 2 dl sűrű, habtejszín 3 púpos evőkanál (kb 6-7 dkg) liszt 1 kiskanál vaj csipet só cukor sárgabaracklekvár A tojásokat a habtejszínnel simára keverem, majd beleteszem a lisztet és a csipet sót, és habverővel simára keverem. Teflon serpenyőben megolvasztom a vajat – és amíg a vaj megolvad kicsit áll és sűrűsödik a tészta -, majd amikor jó forró, beleöntöm a masszát. Keverem, forgatom, megsütöm. Nagy lángon kell dolgozni, gyors mozdulatokkal és nem szabad kiszárítani a morzsát. Két dologtól függ, hogy mennyire lesz morzsás: mennyire jó a serpenyő, azaz mennyire tapad és mennyire darabolom a tésztát. Forrón megszórom kristálycukorral – persze lehet porcukorral is, ki hogyan szereti – és meglocsolom házi sárgabaracklekvárral.
kenyeztetosmarni02

Kényeztető smarni (Fotó: Myreille)

kenyeztetosmarni03

A legfinomabb császármorzsa cukorral és sárgabaracklekvárral (Fotó: Myreille)

Ha szeretsz enni és néha kell valami könnyűség az életedbe, kattints ide és lájkold a moksha.hu-t a Facebookon is!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra