élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:211
parent cat ID 1:3
post ID:61357
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

A hús, amitől felejthetetlen és ellenállhatatlan a carnitas taco

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A hús, amitől felejthetetlen és ellenállhatatlan a carnitas taco

Myreille - Publikálva:

Megnéztem a Mindent a tacóról című minisorozatot, és azonnal Mexikóba akartam menni tacót enni. Végül kiegyeztem azzal, hogy itthon sütök olyan húst, ami ott is tökéletes lenne.

 

A hús, amitől felejthetetlen és ellenállhatatlan a carnitas taco

A hús, amitől felejthetetlen és ellenállhatatlan a carnitas taco/Fotó: Myreille

Most, hogy megnézem a Netfilxen a Mindent a tacóról-t, pontosan tudom, hogy milyen tacó is lenne a kedvemre való: mindegyik és bármikor, de egyértelműen a carnitas taco lett a favoritom.

Carnitas taco hús

Hozzávalók: 1,3-1,5 kg lapocka 1 teáskanál só 1 teáskanál köménymag 1 teáskanál őrölt koriandermag 1 teáskanál morzsolt oregano őrölt bors nagy csipet chilipehely 1 nagy fej vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma

 

A sót, az őrölt köménymagot, az őrölt koriandermagot, a morzsolt oreganót, az őrölt borsot és a chilipelyhet összekeverem és a fűszerkeveréket beledörzsölöm a lapockába.

A húst sütőtálba teszem.

Apróra vágom a vöröshagymát és a fokhagymát és a hús köré szórom.

Annyi vizet öntök rá, ami majdnem ellepi a húst, letakarom a sütőtál fedelével és 180 ℃-os sütőben, légkeveréssel 3 órát sütöm. A cél, hogy a hús vajpuha legyen, a teteje pedig átpiruljon.

Werkfotó: Kivettem a sütőből a lapockát/Fotó: Myreille

Werkfotó: Kivettem a sütőből a lapockát/Fotó: Myreille

Forrón, két villával cafatokra szedem a húst és összeforgatom a visszamaradt hagymás szafttal.

Saláta a carnitas tacóba

Hozzávalók: 2 paradicsom 1 avokádó 1 nagy fej lilahagyma 1 nagy csokor koriander*

 

Mindent apróra vágok és összekeverek.

A carnitas taco akkor lenne igazán taco, ha a húst és a salátát betölteném egy finom, omlós tortillába. 

Tortilla ma nem volt – a boltban nem kaptunk, sütni meg nem volt se időm, se receptem -, viszont így is fejedelmi lett az ebéd. (Olyan tökéletes, hogy még az emlékektől is beindul a nyálelválasztásom.)

Lassan, hosszan sült Carnitas lapockából

Lassan, hosszan sült Carnitas lapockából/Fotó: Myreille

Van itthon még egy szép darab lapocka, legközelebb torillába akarom tekerni a húst és a salátát.  Ha van jó, finom és egyszerű tortilla recepted, kérlek, örvendeztess meg vele!

*Az ablakpárkányon nevelgetett korianderem még éppen csak elkezdett nőni, de a felét azért beletettem, és mivel éppen volt itthon friss vajretek, annak a leveléből is vágtam hozzá. A nagy csokorra való koriandert és a friss jalapeno-t már nevelem a kertben.

Összegzés
recipe image
Recept
A hús, amitől felejthetetlen és ellenállhatatlan a carnitas taco
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra