term ID:
parent cat ID:211
parent cat ID 1:3
post ID:28908
category_3 #e62e2e

Gyömbéres-korianderes szilva chutney

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Gyömbéres-korianderes szilva chutney

Myreille - Publikálva:

A szilva chutneyban az a legjobb – azonkívül, hogy pikáns és illatos -, hogy kevés munkát igényel és bármikor isteni lakomává varázsolja a legegyszerűbb sült húst.

szilvachutney02

Gyömbéres-korianderes szilva chutney (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 5 kg (kék) szilva 1 kg cukor 3 nagy fej vöröshagyma 10 gerezd fokhagyma 1 evőkanál őrölt gyömbér (vagy 4-5 centi friss, lereszelve) 3 evőkanál őrölt koriander 1 dl almaecet csipet só Mindent egy nagy lábasba teszek. A megmosott, kimagozott szilvát, a megpucolt, felszeletelt hagymát, a durvára vágott fokhagymát, a cukrot, az őrölt fűszereket, az ecetet és a sót. A lábast felteszem a lángra és – főleg az elején sűrűn – kevergetem. Ha felforrt, akkor még 30 percig forralva főzöm, majd mehet a kiforrázott, kiecetezett üvegekbe. Tartósítót csak a két celofán közé teszek és száraz dunsztban hagyom kihűlni. Tipp: Nekünk annyira bejött a gyömbéres-korianderes íz, hogy főztünk egy adag szilvalekvárt ezzel a két fűszerrel. A gyömbéres-koriander lekvár nem csak húsok mellé jó, hanem lekváros kenyérre, piskótákba is.
szilvachutney03

Gyömbéres-korianderes szilva chutney (Fotó: Myreille)

Ui: Anyu idén nyáron kijelentette, hogy kevés chutneyt főztem – már két üveg elfogyott a sárgabarack chutneyból és idén főztem a legtöbb chutneyt – és nem volt szép, hogy eddig titkoltam, ilyet is tudok. (Nem is titkoltam.) Az utolsó vödör szilvából még rendelt egy adag gyömbéres-korianderes szilva chutney-t.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra