élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:28971
category_91

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Fokhagymás-korianderes reteklevél pesto

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Fokhagymás-korianderes reteklevél pesto

Myreille - Publikálva:

Két csokor friss, apró retek pillanatok alatt elfogy reggelire, a zöldjét kár lenne kidobni. Lehet belőle igen finom ebéd vagy vacsora.

reteklevelpesto01

Fokhagymás-korianderes reteklevél pesto (Fotó: Myreille)

reteklevelpesto02

Fokhagymás-korianderes reteklevél pesto (Fotó: Myreille)

reteklevelpesto03

Fokhagymás-korianderes reteklevél pestohoz a tészta (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 2 csokor retek friss levele 1 marék dió 1/2 teáskanál koriandermag 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olíva olaj 1 dl habtejszín, de lehet növényi tejszín is nagy csipet só Mindent az aprítógépbe teszek és addig darálom, amíg szósz állagot nem kap. A frissen kifőtt tésztát összekeverem a fokhagymás-korianderes reteklevél pestoval. Ez már így önmagában remek a tésztán, azonban – ha van otthon – Gauda sajttal vagy parmezánnal vagy percorinoval csak fokozni lehet az élvezeteket. Ez a pesto nem tartható el sokáig, mert tejszín van benne, viszont nálunk egy négytagú család tésztájára el is fogyott az összes.
reteklevelpesto04

Fokhagymás-korianderes reteklevél pesto (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra