élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:89
post ID:14253
category_89

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Szeráj után szabadon: török bableves

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Szeráj után szabadon: török bableves

Myreille - Publikálva:

Nagy kedvencem a paradicsomos-paprikás bableves. A Szerájból a titkos recept nincs meg, viszont a levesemnek éppen olyan az íze! Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv 1 kaliforniai paprika (piros) 1 teáskanál csípős Piros Arany 1 teáskanál pirospaprika 2 doboz konzerv fehér bab fél evőkanál liszt olaj Kevés olajon üvegesre párolom a nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd beleteszem a lisztet, lepirítom és felöntöm 2 liter hideg vízzel. Ízesítem pirospaprikával valamint csípős Piros Arannyal, picit sózom és felforralom. 15 perc csendes gyöngyözés után beleteszem az összekaszabolt paradicsomkonzervet (a kaszabolást még a dobozban ejtem meg) és a nagyon apróra felkockázott kaliforniai paprikát. 1 órát főzöm. Főzni azért kell ennyit, hogy az ízek jól összeérjenek, máskülönben túl “vad” és ízetlen a leves. A végén beleöntöm a lecsepegtetett fehér babot és ismét felforralom. A török bableves kicsit csípős, kellemesen paprikás és minden babszem ajándék.

Török (paradicsomos-paprikás) bableves (fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra