élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:14422
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Édes április: csokitorta tejszínnel és friss eperrel

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Édes április: csokitorta tejszínnel és friss eperrel

Myreille - Publikálva:

A csokoládé és az eper csábító találkozása cukrászipari trükkök nélkül. Elképesztően egyszerű és finom.   A tészta sűrű és nagyon csokoládés, a friss eper pedig mindig jó, felesleges ragozni. Csokoládé imádó férjem ezt a tortát kapta névnapjára. Hiába, nem vagyok szent, már unom a csokoládét csokoládéval és túl csábító volt az eper. A végeredmény miatt senki se panaszkodott. Hozzávalók: 1 tábla Lindt 99 %-os étcsokoládé (lehet készíteni “sima” étcsokival is, de ég és föld a különbség, én próbáltam a receptet mindenféle étcsokival) 10 dkg vaj 4 tojás 10 dkg cukor 4 evőkanál liszt 3 dl tejszín 30-40 dkg eper fél csomag sütőpor Mikrózható tálban a vajat és a csokoládét nagyjából fél perc alatt mikróban megolvasztom. Belekeverem a cukrot, majd egyesével a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kivajazott (26 centis) sütőformába öntöm és az akkor “begyújtott” sütőben tűpróbáig sütöm. Az eperből a sérült vagy nem tökéletes szemeket felkockázom és két evőkanál cukorral összekeverem. “Bevetés előtt” a tejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verem. Harmadával megkenem a csokoládés tésztát, majd a maradékot összekeverem a lecukrozott eperrel, de a levet, amit eresztett, nem teszem a tejszínhez. A epres tejszínt is a tortára halmozom és ránegyedelem a maradék friss epret.  

Csokitorta tejszínnel és friss eperrel

 

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra