Gyors, tavaszi minestrone. Kihagyhatatlan!

Myreille

Kihagyhatatlan tavaszi minestrone

A minestrone lelke a sok oregano. Mirelit zöldségekből egész évben készíthető, de tavasszal, amikor friss és zsenge minden, kihagyhatatlan.
Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 karalábé
2 maréknyi zöldborsó
5-6 gomba
sajt (pecorino, parmezán, a parmezánnak a héját is bele lehet főzni a levesbe, de lehet akár trappista is)
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
1 teáskanál oregano

olíva olaj
A vöröshagymát nagyon apróra kell vágni és kevés olíva olajon meg kell dinsztelni. A megtisztított sárgarépát és karalábét fel kell daraboni és a borsóval együtt rá kell tenni a hagymára. Kevergetve kell párolni. Mehet bele a gomba, és amikor már a gomba is kicsit átpárolódott, fel lehet önteni vízzel. (Bőségesen lepje el.)
Fűszerezés: só, zúzott fokhagyma, a parmezán héja. Addig kell főzni a levest, amíg minden zöldség megpuhul. Ekkor bele kell tenni az aprított paradicsomkonzervet, felforralni, és még így főzni legalább egy negyed órát. Az oregano (lehet friss vagy szárított is) a végén kerül bele és egyáltalán nem kell sajnálni.
Az olasz zöldségleves, azaz a minestrone, “illem szerint” olasz sajtfélével tálalandó, azonban ha az éppen nincs otthon, trappistával is tökéletes.

Tavaszi minsetrone (fotó: Myreille)

A Minestrone nagy szabadságot enged. Ízlés és idény szerint lehet bele válogatni a zöldségeket. Sokszor készítik cukkinivel, zellerrel, halványító zellerrel, paszternákkal, fehérrépával, babbal… sőt, ha úgy alakul, még tészta is kerülhet bele.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra