élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:21366
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

A legjobb nyári kaland: csokis-rumos meggylekvár

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A legjobb nyári kaland: csokis-rumos meggylekvár

Myreille - Publikálva:

A meggy csokival és rummal nyerő párosítás. Nem csak sütemények készülhetnek ezzel a hármassal, hanem lekvár is.  

Csokis-rumos meggylekvár (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 5 kg meggy 1,2 kg cukor 30 dkg étcsokoládé 1 evőkanál rum aroma A meggyet megmosom, kimagozom és 20 dkg cukorral megszórom. Egy éjszakát állni hagyom és a levének a nagyját leszedem és azonnal el is fogy szörpnek, jégkrémnek. A meggyet kevés lével felteszem főni, és addig főzöm, amíg rendesen átfő. Ekkor hozzáteszek 1 kg cukrot és főzöm vagy másfél órát. (A cukor mennyisége függ a meggy fajtájától és attól is, ki mennyire édesen szereti.) Sűrűn keveregtem és  amikor késznek ítélem, beleteszem a kockára tördelt csokit és a rum aromát (mehet bele rendes rum is), majd addig főzöm, amíg a csokoládé teljesen elolvad. Forrón tiszta üvegekbe töltöm, két celofán közé szalicilt teszek és száraz dunsztban hagyom kihűlni. (Remek karácsonyi ajándék, de annyit még nem sikerült befőznöm, hogy legyen belőle felesleges készletem.)

Csokis-rumos meggylekvár (Fotó: Myreille)

Kövesd a moksha.hu-t a Facebookon is! Lájk!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra