élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:90
post ID:48199
category_90

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Hamis csirkepaprikás sárga gévagombából

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hamis csirkepaprikás sárga gévagombából

Myreille - Publikálva:

Amit lehet csirkéből, azt lehet sárga gévagombából. Kipróbáltam, mennyit tud a sárga gévagomba, ha paprikásként kell bizonyítania!  

Hamis csirkepaprikás sárga gévagombából/Fotó: Myreille

Hamis csirkepaprikás sárga gévagombából/Fotó: Myreille

Tudtad, hogy sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus) bár ízig-vérig gomba, de gombaízzel nem rendelkezik és főzés után olyan az állaga, mint a főtt csirkemellnek? Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 30-40 dkg sárga gévagomba őrölt pirospaprika mokkáskanál sűrített paradicsom 3-4 karika (TV) paprika majorana olaj 1 teáskanál liszt 1-2 evőkanál tejföl A gombát megtisztítom, falatnyi kockákra vágom. Kétszer lobogó vízzel leforrázom. A hagymát olajon üvegesre pirítom, majd rádobom a lecsepegtetett gombát. Keverem, pirítom. (Vigyázni kell, nehogy a hagyma megégjen.) Jó 10 perc után félrehúzom, sózom, rászórom a lisztet és az őrölt pirospaprikát, átkeverem, felöntöm 1,5-2 dl vízzel és beledobom a paprikakarikákat. 10 percig főzöm, beleteszem a sűrített paradicsomot, átkeverem. Megszórom majoranával és belekeverem a tejfölt is. Egyet forralom és már lehet is enni. Körete lehet tarhonya, nokedli vagy bármilyen tészta, de akár rizs is.
Amit csirkéből lehet, az lehet gévából is. Hamis csirkepaprikás sárga gévagombából/Fotó: Myreille

Amit csirkéből lehet, az lehet gévából is. Hamis csirkepaprikás sárga gévagombából/Fotó: Myreille

  Még több sárga gévagombás itt találsz! Desszertért pedig ide katt!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra