élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:14953
category_91

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Főszerepben a zsenge, ropogós cukkini

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Főszerepben a zsenge, ropogós cukkini

Myreille - Publikálva:

Kedvenc paradicsomos-tejszínes-bazsalikomos-csirkés ragumat egészítettem ki némi nyers, éppen ezért ropogós cukkinivel. A piacon zsenge, apró cukkiniket találtam, egyszerűen nem lehetett otthagyni. Ezeket a cukkiniket vétek agyonfőzni, hihetetlenül finomak nyersen, azonban nyers cukkinit nem tehetek a férjem és a fiam elé, ezért kicsit csaltam. Álcáztam a cukkiniket. Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 2 cukkini (kb. 20 centis) 4 nagy paradicsom 2 dl tejszín (lehet áltejszín is, azaz növényi tejszín) 1 teáskanál bazsalikom olíva olaj A csirkemellfilét felkockázom és kevés olíva olajon fehéredésig pirítom. Ezután hozzáteszem a felkockázott paradicsomot. Akinek van ideje és igényes, húzza le a paradicsom héját. A módszer egyszerű, a paradicsom alján x-et kell vágni, majd a paradicsomot forró vízbe mártani 1 percre, utána hideg víz alá tenni és könnyen le lehet húzni. Enélkül a paradicsom héja ott “csúfoskodik” az ételben. Engem mondjuk nem zavar. Addig főzöm, amíg a paradicsom szétfő. Közben, persze, sózom és megszórom bőségesen bazsalikommal. Felöntöm tejszínnel és felforralom. Ekkor teszem csak bele a fél-negyed cikkekre vágott cukkinit, amivel már csak felforralom, hogy a cukkini is átmelegedjen, azonban főzni már nem főzöm.

Ropogós cukkini paradicsomos-bazsalikomos-tejszínes-csirkés szósszal és tésztával

Köretnek tészta és rizs is tökéletes hozzá, sőt, még sajtot is lehet rá szórni.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra