term ID:
parent cat ID:211
parent cat ID 1:3
post ID:47995
category_3 #e62e2e

A hagyományos zúzapörkölt receptje

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A hagyományos zúzapörkölt receptje

Myreille - Publikálva:

A zúzapörkölt nem bonyolultabb kaja, mint bármelyik pörkölt, csak sokkal tovább kell főzni. Amúgy az egyik legfinomabb húsfajta, mi családilag imádjuk.

Zúzapörkölt (Fotó: Myreille)

Zúzapörkölt (Fotó: Myreille)

Zúzában nem vagyunk válogatósak (sem mi szülők, se a gyerekek), szeretjük a csirke-, pulyka, kacsazúzát. Szeretjük az ízét, állagát, színét. Örülünk, ha húslevesben találjuk és a zúzapörkölt az egyik kedvenc ebédünk. Hagyományos zúzapörkölt Hozzávalók: 1 kiló tisztított zúza 2 közepes fej vöröshagyma 1 teáskanál őrölt pirospaprika néhány gerezd TV paprika 1 kávéskanál sűrített paradicsom kacsazsír A hagymát apróra vágom és kacsazsíron megdinsztelem. Félrehúzom, ráteszem a paprikát átkeverem és beleteszem a tiszta zúzát. Megkeverem, megsózom és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobom a  felkarikázott paprikát, felforralom, majd csendesen forralom legalább 2 órán át. Beleteszem a sűrített paradicsomot, főzöm még 10 percig és már kész is. A zúzát nem szoktam darabolni, egyben főzöm.  

Összegzés
recipe image
Recept
A hagyományos zúzapörkölt receptje
Szerző
Dátum
Sütés/Főzés

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra