term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:47958
category_3 #e62e2e

Csak 6 hozzávaló: Chilis-pecorinós stangli

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Csak 6 hozzávaló: Chilis-pecorinós stangli

Myreille - Publikálva:

Elkezdtem quiche tésztát gyúrni, majd menet közben meggondoltam magam és végül stanglit sütöttem. Milyen jól tettem! Sohasem sütök más tésztával stanglit!

Chilis-pecorinos stangli/Fotó: Myreille

Chilis-pecorinós stangli/Fotó: Myreille

Napok óta három (négy) hagymás quichet ennék, de mindig hiányzik hozzá valami. Ma délben úgy gondoltam, egye fene, valamilyent majd összedobok, ezért begyúrtam a tésztát. Amíg a robotgép dolgozott, az agyam is lázasan kattogott, ki is találtam, hogy a tésztából inkább stanglit sütök. A végeredmény olyan jó lett – légies, ropogós, pikáns -, hogy soha többet nem fogok más tésztával stanglit sütni. Hozzávalók: 20 dkg liszt 10 dkg vaj 1 tojás tört chili pecorino (vagy bármilyen sajt)
Nem lehet abbahagyni!/Fotó: Myreille

Nem lehet abbahagyni!/Fotó: Myreille

A tésztához keverőedénybe teszem a lisztet, kockára vágott vajat, a tojás sárgáját, negyed teáskanál sót és 3 evőkanál hideg vizet, majd az egészből tésztát gyúrok. Lehet kézzel is, de én robotgéppel csinálom. A sütőt 185 fokra előmelegítem. (Légkeverés alsó-felső sütés.) A tésztát elfelezem. Az egyik gombócot alapos lisztezés mellett, sütőpapíron 30×40 centi, nagyon téglalappá nyújtom. A tészta nagyon vékony lett, de éppen ettől lesz könnyű, ropogós. A maradék tojásfehérjét kicsit felverem és a felével megkenem vele a kinyújtott tésztát. Megszórom tört chilivel és reszelt sajttal. Még van itthon abból a pecorinóból, amit Szicíliából hoztam, így abból tettem rá, de működik egyszerű trappistával is. Pizzavágóval vékonyan felcsíkozom a tésztát és egyszer keresztbe is átvágom. A sütőpapírt áthúzom a tepsire. (Megcsinálom a másik tésztagombócon is ugyanezt.) A két tepsit egyszerre tettem a sütőbe és kb. 14 perc alatt készre sütöttem.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra