Gyors, egyszerű, tavaszi és nagyon finom. Az egyik legjobb étel, amit spárgából készíteni lehet és a gyerekek is szeretik.
Hozzávalók:
500 g zöld spárga
1/2 fej vöröshagyma
1 teáskanál szárított zöldségkeverék (répa, hagyma, paszternák, petrezselyem, fokhagyma stb. mix)
só
1 dl tejszín
A spárgákat lefejezem: 4-5 centi hosszú spárgacsúcsokat levágom és egy lábasba teszem. A maradék szárat 2-3 centis darabokra vágom, felöntöm 1 liter vízzel, sózom, beleteszem a szárított zöldségkeveréket és addig főzöm, amíg a spárga megpuhul.
Közben kevés vízben felteszem főni a spárgacsúcsokat is, amikor puhára főttek, akkor a főzőlevet hozzáöntöm a szárakhoz.
A szárakat botmixerrel pépesítem, felöntöm tejszínnel, felforralom és már lehet is enni.
A tányéron a spárgakrémlevesbe teszem a spárgacsúcsokat – klassz teszturát ad a levesnek – és mehet bele levesgyöngy is. (A fiaim minden krémlevest megesznek, amiben levesgyöngy van, így minden krémlevesben van levesgyöngy…)
Tipp: A spárgakrémleves nem csak a friss spárgából isteni, hanem az akciós, kicsit már megviseltebből is. Illetve lehet úgy trükközni, hogy a spárga zsenge csúcsából quiche készül, a szárából pedig leves.