élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:89
post ID:48023
category_89

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Zseniális spárgakrémleves friss spárgából

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Zseniális spárgakrémleves friss spárgából

Myreille - Publikálva:

Gyors, egyszerű, tavaszi és nagyon finom. Az egyik legjobb étel, amit spárgából készíteni lehet és a gyerekek is szeretik. Spárgakrémleves (Fotó: Myreille) Hozzávalók: 500 g zöld spárga 1/2 fej vöröshagyma 1 teáskanál szárított zöldségkeverék (répa, hagyma, paszternák, petrezselyem, fokhagyma stb. mix) 1 dl tejszín A spárgákat lefejezem: 4-5 centi hosszú spárgacsúcsokat levágom és egy lábasba teszem. A maradék szárat 2-3 centis darabokra vágom, felöntöm 1 liter vízzel, sózom, beleteszem a szárított zöldségkeveréket és addig főzöm, amíg a spárga megpuhul. Közben kevés vízben felteszem főni a spárgacsúcsokat is, amikor puhára főttek, akkor a főzőlevet hozzáöntöm a szárakhoz. A szárakat botmixerrel pépesítem, felöntöm tejszínnel, felforralom és már lehet is enni. A tányéron a spárgakrémlevesbe teszem a spárgacsúcsokat – klassz teszturát ad a levesnek – és mehet bele levesgyöngy is. (A fiaim minden krémlevest megesznek, amiben levesgyöngy van, így minden krémlevesben van levesgyöngy…) Tipp: A spárgakrémleves nem csak a friss spárgából isteni, hanem az akciós, kicsit már megviseltebből is. Illetve lehet úgy trükközni, hogy a spárga zsenge csúcsából quiche készül, a szárából pedig leves.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra