élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:48081
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

A tökéletes eperfagyi házilag – csak gyümölcs

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A tökéletes eperfagyi házilag – csak gyümölcs

Myreille - Publikálva:

Az egyik legfinomabb fagyihoz csak két hozzávaló kell és mindenmentes, de nem ezért szeretjük, hanem azért, mert nagyon-nagyon finom.

Házi készítésű, krémes eperfagyi/Fotó: Myreille

Házi készítésű, krémes eperfagyi/Fotó: Myreille

A barátnőim rendszeresen szekálnak azzal, hogy fagyott gyümölcsöt (meg száraz kenyeret) ígérgetek nekik, ha vendégségbe jönnek hozzám. És az már túl proccnak számít, ha fagyasztott gyümölcsként emlegetem az eperfagyit. Pedig…
Csak két hozzávaló: eper és banán/Fotó: Myreille

Csak két hozzávaló: eper és banán/Fotó: Myreille

A házi banánfagyi régóta nagy kedvencünk, de idén az eperszezont és a nyarat a banán-eper fagyival startoltattuk el. Hozzávalók: 15 dkg érett banán 15 dkg érett eper A banánt felkarikáztam, az epret felszeleteltem, majd egy műanyag dobozban mindkettőt a fagyasztóba pakoltam. Másnap forgókéses aprítóban addig daráltam-kevertem a két fagyott gyümölcsöt, amíg krémes fagyivá nem vált.
Mindenmentes, elképesztően finom/Fotó: Myreille

Mindenmentes, elképesztően finom/Fotó: Myreille

A banán alig érezhető, csupán krémes állagot és édes ízt ad a fagyinak, az eper viszont nagyon intenzív. Eperfagyiban eddig a “pálcikásat” szerettük a legjobban, de most a banános-epres is felkerült a kedvenceink közé.

Összegzés
recipe image
Recept
A tökéletes eperfagyi házilag - csak gyümölcs
Szerző
Dátum

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra