A puccos habcsók

Myreille

macaron01

Elég egy icipicit megmártózni a gasztroblogok világában és máris kikerülhetetlen a macaron.
De mi a franc az a macaron?

Remoustól Párizsból kaptam egy doboz macaront – így egészen konkrét fogalmaim vannak erről a francia édességről, ami eredetileg olasz, de a franciák kisajátították – ráadásul a Paulból, amely Londonban volt a kedvenc cukrászdám. (Ez utóbbi egy másik mese.) Nekem ezek után a macaron mulitkulti és kedves ajándék, ezért szeretem, de nem lett a kedvenc édességem, és biztos, hogy itthon nem fogok készíteni. Egyszer azonban meg kell kóstolni, nem vitás!
A macaron tulajdonképpen egy nagyon macerás mandulás habcsók. A mandula az édesség állagához elengedhetetlen a tojásfehérje és a porcukor mellett. Legtöbbször az ételfestéknek köszönhetően mindenféle színben készül a falatnyi desszert és az íze is változatos. A klasszikusok mellett (csokoládé, kávé, mogyoró, pisztácia, eper, málna) meglepő és újszerű ízekben is készül (sáfrány és egyebek). A macaron elmaradhatatlan alkotója a két habcsóktésztát összefogó töltelék, amely ugyancsak többféle lehet a vajkrémtől a lekvárig.
A macaron magyarországi nagykövete chili & vanilia, aki mindent megtesz, hogy népszerűsítse ezt a süteményt és a Dining Guide végig is kóstolta a magyarországi macaronokat.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra