Mindennapi folyóügyek az egész világon

Publikálva:

Szokatlan kiállítás nyílt Párizsban, amelynek célja – a meghökkentésen túl -, meglehetősen profán: a helyi köztisztasági vállalat fennállásának 40. évfordulója….

Ami a Párizs útikönyvből kimaradt

Publikálva:

La Charlotte de l’Isle varázslatos csokoládézó, ahol érdemes megállni és elidőzni. Színes üzlet a Szent Lajos-sziget hófehér házai között….

Robbanás a múltból, a nagyi süteményei

Publikálva:

A Mamie Gâteaux csupán szobányi salon de thé régi bútorokkal, házias süteményekkel és az elmaradhatatlan asztalokkal a kirakat előtt….

Folyóügyek luxus környezetben

Publikálva:

Nyilvános illemhely a város közepén, ahol a higiénia és a magas színvonalú design találkozik? Persze mindez hol máshol, mint a divat fővárosában, Párizsban. Aki ide betér, biztos, hogy egy élménnyel lesz gazdagabb. …

Galettes des rois à la Frangipane

Publikálva:

Ezt a jellegzetes gall süteményt elsősorban Vízkereszt idején fogyasztják a franciák. Szinte minden pékségben, cukrászdában árulják koronával és a tortába sütött figurával együtt….

A puccos habcsók

Publikálva:

Elég egy icipicit megmártózni a gasztroblogok világában és máris kikerülhetetlen a macaron.
De mi a franc az a macaron?…

Veilhan Versaillesben

Publikálva:

Minden évben egy kortárs alkotó kap lehetőséget Versaillesben, hogy bemutatkozhasson. Idén Xavier Veilhan alkotásai láthatók….

colette.fr

Publikálva:

Festékszag és lanolinillat lengi be a Colette-et. Nevét a Place Colette-ről kapta, mert a tértől alig 100 méterre, a rue Saint Honoré 213 alatt található Párizs legújabb, nemzetközi dizájn üzlete….

Visszaugrás a navigációra