Robbanás a múltból, a nagyi süteményei

Remous

A Mamie Gâteaux csupán szobányi salon de thé régi bútorokkal, házias süteményekkel és az elmaradhatatlan asztalokkal a kirakat előtt.

Csupán egy szobányi hely (a Jardin du Luxembourg) és a Le Bon Marché árnyékában; de a bevásárlópaloták után teljes lelki nyugalom és kikapcsolódás várja a Mamie Gateaux – ba betérőket.
Ugyanis kicsit régiségbolt: éppen olyan eszközöket lehet kapni, mint amiket nagyanyám konyhájában láttam utoljára. Pléhdobozokban házi keksz, múlt századi receptkönyv, gyógynövényekből készült szappan és teafű.
A főzőfülkét, függöny választja le a vendégek elől, éppen úgy, mint nagyanyámnál.
A sütemények pont olyan otthoni ízűek, mint nagyanyámnál.
A tulajdonos házaspár éppen olyan kedvesen és készségesen szolgál fel, mintha nagyanyámnál lennék. Fesztelenség, figyelem, de semmi sem erőltetett, tolakodó.
A teaválaszték azonban túltesz a nagyanyámon is! Csupa egzotikus illat és harmónia. Kínai cseresznye, barack, szőlő, vagy füstölt tea vanília és karamell ízesítéssel… a kávé pedig robusztus, ínycsiklandó.
Az étlap nem túl hosszú, de a választék korszerű.
A desszertek receptjei pedig a családi örökségből kerültek elő. A leíratok természetesen titkosan, de a körtés-mogyorós felfújt, a zöldcitromos torta és a gyümölcsös sorbetek ízét örökül hagyta nagymama a Mamie Gateaux vendégei számára.
Mamie Gâteaux
Cím: 66 rue du Cherche-Midi, 75006 PARIS

no images were found


[wp_geo_map]
Le Bon Marché>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra